menu

Paradijsvogel boven de Hoge Woerd - Abdelkader Benali (2022)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Sociaal

224 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Utrecht, 2015. Abdallah en Sophie voeden hun zoon Ilias op met het beste van twee culturen, Marokko en Nederland. Oost en west raken in hem met elkaar verstrengeld. Aan hun mooie leven komt een tragisch einde als Ilias wordt aangereden, en overlijdt. Sophie deelt haar verdriet, Abdallah keert in zichzelf. Beiden ervaren verlies, maar hun rouw is volstrekt verschillend. Door het wegvallen van Ilias komt hun enerverende, biculturele relatie waarin liefde en genegenheid centraal staan onder druk te staan. 'Paradijsvogel boven de Hoge Woerd' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

zoeken in:
Bilal030
Dit waargebeurd verhaal over een verongelukte jongen van 12 heeft mij geraakt. Ik weet nog dat dit plaats had gevonden in Utrecht in 2015. Hierna heeft de moeder van het slachtoffer een dagboek bijgehouden van honderden pagina’s. Hiermee nam zij contact op met Abdelkader Benali met de vraag of hij er een roman van kan maken. Wat mij betreft is Benali hierin geslaagd. Hij heeft het dagboek als leidraad gebruikt, het is voornamelijk namens moeders perspectief geschreven. Je krijgt als lezer ook een goed idee van vader. Beiden rouwen op verschillende manieren, de pijn en het verdriet straalt van de pagina’s af. Toch is het ook een ode aan het jongensachtige en vrolijke karakter van zoon Ilias. Het doet mij weer beseffen dat je je kinderen zoveel mogelijk moet vasthouden en vertellen hoeveel je van ze houdt.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:25 uur

geplaatst: vandaag om 13:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.