menu

Chevreuse - Patrick Modiano (2021)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Frans
Psychologisch / Thriller

176 pagina's
Eerste druk: Gallimard, Parijs (Frankrijk)

Een man kijkt terug op zijn leven, zowel op zeventigjarige als op twintigjarige leeftijd. Hij ontmoet meerdere verdachte personen, een geheimzinnige vrouw, en bezoekt zowel een mysterieuze Parijse flat als zijn ouderlijk huis (waar zijn ouders niet meer woonachtig zijn), dat in Chevreuse staat. Langzaamaan wordt duidelijk dat enkele vuile zaakjes zich gaan afspelen, en dat de man misschien wel getuige was van een belangrijke gebeurtenis toen hij vijf jaar oud was.

zoeken in:
...stilte...
Wat een verassing... een nieuwe roman van Patrick Modiano, zijn dertigste!

DPG Media Privacy Gate - demorgen.be

avatar van Halley23
4,0
Halley23 (moderator)
Chevreuse is Modiano's nieuwste. Voor grote verrassingen komt de lezer niet te staan want het boek bevat de bekende elementen uit zijn andere boeken: zoals het in De Morgen mooi samengevat wordt: ''Daar heb je ze weer, die klopjachten op ongrijpbare herinneringen, vaak in gang gezet door een gebouw, een naam, een telefoonnummer. Of die twijfelzuchtige personages, behekst door een bezwaard verleden, als dobberende schepen zonder kompas, waarmee hij een symfonie van toevallige ontmoetingen componeert.'' Beter kon ik het niet zeggen. Boeiend vanaf de eerste zin en voor mij puur leesgenot.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:11 uur

geplaatst: vandaag om 12:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.