menu

Forsaken - Andrew Van Wey (2018)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Griezel

396 pagina's
Eerste druk: Greywood Bay, Palo Alto (Verenigde Staten)

Een mooi huis. Een liefhebbend gezin. Twee kinderen, een hond en een vaste aanstelling als professor kunst aan de lokale universiteit. Dan Rineheart leeft in een droom. Maar aan alle dromen komt een eind. Als er een anoniem schilderij arriveert op de universiteit, krijgt Dan de taak de artiest te ontdekken. Geen titel. Geen naam. Geen handtekening of lijst. Het is een verstorend werk van groteske perfectie. Een kunstwerk, dat iedere keer wanneer je er naar kijkt verandert... Aldus begint de nachtmerrie. Waar geschilderde klokken tikken in de donkere uren voor de dageraad. Waar in schaduw gehulde kinderen door de gangen van een eens gelukkig huis dwalen. Waar alle wegen leiden naar een in de steek gelaten artiest en zijn onmogelijke creatie. Dt is de nachtmerrie die Dan moet binnengaan voordat het zijn zinnen verbrijzelt en zijn gezin verslindt.

zoeken in:
avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
Soms denk je wanneer je in een verhaal zit: waar moet dit heen? waar gaat dit heen? En als het einde nadert heb je zoiets van: het gaat nergens heen! En wanneer je het niet meer verwacht, valt alles op z'n plek. Dat is op zich al wel knap. Het hele boek heb ik me afgevraagd waar het toch heen moest. Ik had er werkelijk geen idee van. Centraal staat een griezelig schilderij dat onder mysterieuze omstandigheden geleverd wordt bij een professor kunst, met specifiek zijn naam op een bijgaand kaartje; verder niets. Het is niet gesigneerd, dus niemand weet wie de schilder is of was, of wanneer het geschilderd is. Ook lijkt er iets te missen in het tableau, en het lijkt alsof het langzaam verandert. De professor raakt geobsedeerd door het schilderij en doet er van alles aan om erachter wie het geschilderd heeft, en waarom, en welke betekenis erachter zit. Ondertussen spreidt het kwaadaardige schilderij zijn invloed verder uit.
Op zich een tamelijk origineel verhaal, hoewel het de nodige cliché's bevat: ogenschijnlijk gelukkig gezinnetje, geobsedeerde maitresse die door het lint gaat; we hebben het allemaal al vaker gezien, maar het onderliggende verhaal is toch wel origineel.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:16 uur

geplaatst: vandaag om 23:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.