menu

Lang Leve de Linkse Kerk en Andere Essays over Politieke Hersenschimmen, Misverstanden en Illusies - Rob Hartmans (2010)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Politiek / Sociaal

210 pagina's
Eerste druk: Aspekt, Soesterberg (Nederland)

Of het nu gaat om het financieringstekort, de problematische integratie van migranten, de wachtlijsten in de zorg, de files, de seksualisering van de samenleving, de gebrekkige rekenvaardigheid van leerkrachten in het basisonderwijs, de opwarming van de aarde, of de beroerde prestaties van Nederlandse artiesten op het Eurovisie songfestival: al jaren krijgt links overal de schuld van. Dat links, hoewel het nooit heeft beschikt over een parlementaire meerderheid, die voor elkaar heeft gekregen, heeft alles te maken met het bestaan van een even geheim als perfide genootschap: de Linkse Kerk. In 'Lang Leve de Linkse Kerk' plaatst Rob Hartmans de nodige vraagtekens en kanttekeningen bij dit beeld, terwijl hij tevens ingaat op de werkelijke gebreken van links, het nut van de kloof tussen burger en politiek, de relatie tussen populisme en fascisme, het debat over de Nederlandse identiteit en de prestaties en pretenties van de Nederlandse conservatieven in het afgelopen decennium. De essays uit deze bundel zijn grotendeels eerder verschenen in de periodieken Historisch Nieuwsblad, Maarten!, De Groene Amsterdammer en Opinio en betreffen dan in bepaalde gevallen herziene versies van die eerdere publicaties.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:28 uur

geplaatst: vandaag om 09:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.