menu

Sonju - Wondra Chang (2021)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Historisch

290 pagina's
Eerste druk: Madville, Lake Dallas (TX) (Verenigde Staten)

Dit boek begint op een koude novemberdag in 1946 in Seoel, Korea. Na 35 jaar is de Japanse bezetting van Korea beëindigd, na de bombardementen op Nagasaki en Hiroshima. Het Amerikaanse leger is de nieuwe bezetter. Sonju is onderweg naar haar beste vriendin als ze twee Amerikaanse militairen voor zich ziet lopen, en haar hart begint harder te kloppen. Zo begint het verhaal dat twee decennia beslaat. Sonju droomt van een leven gebaseerd op gelijkheid en keuzevrijheid. Haar idealen botsen met de eeuwenoude Confuciaanse traditie en ze wordt uitgehuwelijkt aan een man die ze nog nooit ontmoet heeft. De beslissingen die ze tijdens de Koreaanse oorlog maakt, leiden tot een breuk met haar familie en haar beste vrienden. Tijdens een periode van snelle politieke ontwikkelingen worstelt Sonju met haar eigen leven in een door mannen gedomineerde samenleving.

zoeken in:
avatar van Lalage
4,0
Wondra Chang vertelt het verhaal van Sonju’s leven in korte Engelse zinnen, met niet al te veel moeilijke woorden. Binnen een paar bladzijden leef ik al mee met deze jonge vrouw. Dit boek speelt zich af in de tijd dat de Koreaanse traditionele cultuur nog volop leefde op het platteland, terwijl het stadsleven aan het veranderen was. Sonju geeft een tijdsbeeld in de vorm van een meeslepend verhaal.

Sonju – Wondra Chang | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 20:24 uur

geplaatst: vandaag om 20:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.