menu

Verdoemd - Patrick De Bruyn (2006)

mijn stem
3,83 (12)
12 stemmen

Nederlands
Thriller

304 pagina's
Eerste druk: Manteau, Antwerpen (België)

Twee op het eerste zicht van elkaar losstaande gebeurtenissen hebben meer met elkaar te maken dan verwacht. Eerst gebeurt er een zeer vreemd ongeval met vluchtmisdrijf, daarna wordt er een vrouw thuis vreselijk aangerand door een bende. Hoofdinspecteur Janssens mag het allemaal oplossen.

zoeken in:
avatar van zanacht
4,5
Was mijn eerste kennismaking met De Bruyn en moet zeggen dat deze zeer goed meevalt, heb het boek in een ruk uitgelezen. Wat me vooral beviel was dat de personage zeer alledaags zijn, bv geen inspecteur die voordurend Latijnse spreekwoorden gebruikt. Echt een page turner wat mij betreft. Ook de situaties zjn tamelijk alledaags en zou ieder van ons kunnen overkomen, een ongeval met vluchtmisdrijf, aanranding. Ga zeker de rest van de auteur in bib halen.

avatar van Lola4
3,5
Geode thriller en ook mijn eerste kennismaking met De Bruyn en hij las idd als een trein maar soms vond ik dat hij de spanning wat deed afzwakken.

avatar van Insignificance
3,5
Sympathieke poging om een vergezocht plot niet volledig uit de bocht te laten vliegen. De Bruyne komt een heel eind. Zo'n verhaal waarbij de diverse lijnen elkaar op de een of andere manier vinden en zo. Niet heel bijzonder, maar wel prettig geschreven met dialoog en interactie als troeven. En een zaak, een dubbele dus eigenlijk, die onmiddellijk de aandacht opeist. Mede vanwege het genadeloze karakter ervan; het is soms echt even slikken. Daarbij kan het bogen op een al even intrigerende speurneus. Janssens is de naam, gedeukt is zijn faam.

Maar hij zet de schouders er zonder (al te veel) morren onder. Met name zijn ondervragingstechniek valt op. Vanaf het moment dat hij ene Vandermaat aan de tand voelt, een nogal hautaine, maar ook paniekerige hotemetotenlul die niet alle informatie met betrekking tot zijn verdwenen babysit prijsgeeft, zat ik er helemaal in. Dat enthousiasme weet het niet vast te houden, want uiteindelijk overspeelt De Bruyne zijn hand een beetje met al z'n geplot. Maar wel met meer plussen dan minnen. Ik ga zeker nog eens een boekske van hem proberen.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:22 uur

geplaatst: vandaag om 13:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.