menu

The Cambridge Centenary Ulysses: The 1922 Text with Essays and Notes - James Joyce, Karen R. Lawrence, Robert Spoo, Sam Slote, Margot Norris, Maud Ellmann, Barry Devine, Terence Killeen, Matthew Hayward, Matthew Creasy, Scarlett Baron, Katherine O'Callaghan, Vince Cheng, Vicki Mahaffey, Sarah Davison, Ronan Crowley, Tim Conley, Fritz Senn en Catherine Flynn (2022)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Verhalenbundel
Psychologisch / Wetenschappelijk

987 pagina's
Eerste druk: CUP, New York (Verenigde Staten)

Deze tekst is uitgebracht bij gelegenheid van de honderdste verjaardag van de eerste editie van ‘Ulysses’ van James Joyce. Het bevat de historische tekst uit 1922 van de Parijse uitgeverij Shakespeare and Company, met de eigen errata van Joyce en verwijzingen naar wijzigingen die in latere edities zijn aangebracht. Elk van de achttien hoofdstukken van ‘Ulysses’ wordt ingeleid door een essay van een vooraanstaande Joyce-geleerde. Deze essays gaan over het plot en de allusies van de roman. Tevens worden cruciale vragen, die lezers in verwarring hebben gebracht en hebben geprikkeld gedurende de laatste honderd jaar, beantwoord. Het boek bevat verder kaarten en contextuele afbeeldingen, die lezers helpen een beeld te vormen van de gebeurtenissen in het boek. Daarnaast is onder meer een chronologie van het leven van Joyce opgenomen, met daarbij vermelding van historische gebeurtenissen die in de periode van zijn leven plaatsvonden. Het boek is zowel gericht op de geïnteresseerde algemene lezer, als op studenten of geleerden.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:51 uur

geplaatst: vandaag om 09:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.