menu

Engelenhaar - Bart Chabot (2023)

mijn stem
4,17 (3)
3 stemmen

Nederlands
Autobiografisch

600 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Bart Chabot leeft lang genoeg om zich een leven na de dood voor te kunnen stellen. Het is dan ook vanuit dat perspectief dat deze roman wordt verteld. Hij ontdekt dat hij zich moeiteloos kan verplaatsen door zich enkel een plek uit het verleden voor de geest te halen. In een flits is hij weer de officier-in-opleiding bij de Koninklijke Luchtmacht. En herinnert hij zich de dag dat hij als hoogste in rang een navo-delegatie moest ontvangen. In minder dan een fractie van een seconde is hij daarmee terug op zijn avontuurlijke tochten die hij lang geleden samen met zijn vriend Anton Corbijn maakte naar Genua, Londen en Moskou. Om daarna door Oost-Duitsland te reizen. Het is voor het eerst dat hij over deze periode vertelt, waarin hij ook zijn grote liefde ontmoet.

zoeken in:
avatar van devel-hunt
4,5
De boeken van Bart Chabot, ze worden steeds autobiografischer, zo ook engelenhaar, komisch, ontroerend, goudeerlijk, korte zinnen, pakkend, zoals Chabot zijn gedichten voorleest zo schrijft hij ook, zichzelf in niets ontziend, vroeger een notoire alcoholist, een mafketel die altijd de randjes opzocht in het gareel gehouden door zijn vrouw en uiteindelijk uitgegroeid tot een gezinsman, het komt allemaal terug in dit boek zonder dat het klef wordt, daarvoor is zijn taalgebruik te nuchter en ontwapenend, zijn liefde voor zijn gezin blijft hij tot in zijn eigen dood en daarna koesteren, samen met hond bril, een erg goed geschreven boek door deze toch wel onderschatte schrijver.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:24 uur

geplaatst: vandaag om 18:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.