menu

The Secret Keeper of Jaipur - Alka Joshi (2021)

Alternatieve titels: De Geheimen van Jaipur | The Jaipur Trilogy #2

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Streek/Familie / Sociaal

384 pagina's
Eerste druk: Mira, Toronto (Canada)

Het is 1969 en Lakshmi en haar man Jay Kumar wonen en werken in de heuvels van Shimla. Lakshmi’s protegé Malik heeft zijn school afgerond en gaat stage lopen in het paleis van Jaipur. Hij mag werken aan het opzetten van een moderne bioscoop. Malik ontdekt al snel dat er weinig is veranderd in de beroemde Roze Stad. De rijke klasse heeft nog steeds alle macht in handen, en vanuit het paleis in Jaipur strekt een web van leugens en geheimen zich over de stad uit. Een ernstig ongeval verwoest de bioscoop tijdens de feestelijke opening, en Malik krijgt de schuld in zijn schoenen geschoven. Hij heeft het vermoeden dat er kwade opzet in het spel is. Als voormalig straatkind kan hij achter informatie komen die normaal verborgen blijft en hij gaat op onderzoek om zijn naam te zuiveren.

zoeken in:
4,0
Alka Joshi is tot haar negende jaar in India opgegroeid. Nadien is ze geëmigreerd naar de Verenigde Staten, waar ze nu ook woont en werkt. Haar debuutroman De hennakunstenares werd een echte bestseller. De geheimen van Jaipur is hier een vervolg op waarbij er meer specifiek wordt ingezoomd op de personages Lakshmi en Malik, die ieders sympathie opwekte in het eerste boek.

1969. Lakshmi en haar man Jay Kumar wonen in het bergdorpje Shimla waar ze samen werken in het ziekenhuis. Malik, de jongen die Lakshmi onder haar hoede nam, is niet langer een straatjongen. Nu hij zijn studies achter de rug heeft mag hij stage doen in het paleis van Jaipur. Hij mag er helpen aan de opstart van een moderne bioscoop. Maar in de Roze Stad lijkt niet veel veranderd te zijn. De rijke klasse heeft het nog steeds voor het zeggen en zijn niet vies van leugens en intriges. Dit wordt duidelijk wanneer tijdens de feestelijke opening van de bioscoop er een ernstig ongeval gebeurd. De schuld wordt in de schoenen van Malik geschoven maar deze is niet van plan het hierbij te laten.

Dit boek zit boordevol cultuur en is dan ook ideaal leesvoer voor tijdens de zomermaanden. Je krijgt een beeld van India met zowel de pracht en praal als het klassensysteem en de corruptie. Het lijkt alsof je op reis bent, samen met alle geuren en kleuren van het land. Dit heeft zeker te maken met de beeldende schrijfstijl van Joshi. Ze creëert levendige personage die erg invoelbaar zijn en dit maakt ook zeker het succes van dit verhaal. Ook de tijdsgeest weet ze prachtig weer te geven. India, eind jaren 60, is ene plaats en tijd waar ik graag eens naar zou willen transporteren.

Ik las dat dit boek verfilmd wordt en dat er nog een derde boek zal volgen om de trilogie te vervolledigen. Ik kijk dus erg uit naar dit laatste deel en naar welk personage dan in de verf gezet zal worden.

avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
schelley schreef:
Ik las dat dit boek verfilmd wordt en dat er nog een derde boek zal volgen om de trilogie te vervolledigen. Ik kijk dus erg uit naar dit laatste deel en naar welk personage dan in de verf gezet zal worden.
Ziet aldaar: The Perfumist of Paris - Alka Joshi (2023)

Gast
geplaatst: vandaag om 00:13 uur

geplaatst: vandaag om 00:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.