menu

Kenilworth - Walter Scott (1821)

Alternatieve titel: Het Kasteel Kenilworth

mijn stem
3,83 (3)
3 stemmen

Engels
Historisch

301 pagina's
Eerste druk: Archibald Constable & Co, Edinburgh (Verenigd Koninkrijk)

Koningin Elizabeths gunsteling Robert Dudley, graaf van Leicester, is in het geheim getrouwd met Amy Robsart. Hij probeert dit geheim te houden, en daarom mag Amy niet in de openbaarheid treden. Zij lijdt hieronder, en wanneer er ter gelegenheid van het verblijf van Elizabeth een feest wordt gegeven op kasteel Kenilworth, besluit ze naar het kasteel af te reizen. Daar aangekomen wordt ze per toeval ontdekt door de koningin, en die is razend. Robert beseft dat hij wat moet doen, om de gunst van de koningin te behouden.

zoeken in:
avatar van heinonlein
4,0
Geweldig leuk om te lezen! Walter Scott schrijft zowiezo altijd met veel humor, dus da's al één reden om dit boek te lezen, maar in dit boek laat hij ook zien hoe iemand helemaal vast komt te zitten in listen en bedrog en telkens geen uitweg weet, hoe hij zo steeds raardere (is dat nederlands?) sprongen maakt om er uit te komen, maar alleen maar meer in de nesten raakt.

Tot nu toe heb ik ook nog geen boek van Walter Scott gelezen waar hij zó de gevoelens van de karakters onder worden heeft gebracht.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:03 uur

geplaatst: vandaag om 15:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.