menu

Blokkin á Heimsenda - Arndís Þórarinsdóttir en Hulda Sigrún Bjarnadóttir (2020)

Alternatieve titel: De Flat aan het Einde van de Wereld

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

IJslands
Jeugdboek
Avontuur / Sociaal

256 pagina's
Eerste druk: Mál og Menning, Reykjavik (IJsland)

Björk is door het dolle heen als ze voor het eerst haar oma gaat ontmoeten. Oma Eiland, zoals ze genoemd wordt, woont op een eiland aan het einde van de wereld. Als de veerboot aanmeert, valt Björk van de ene verbazing in de andere. De bleke kinderen die haar tegemoet zwaaien hebben nog nooit een hond gezien. Er blijkt geen internetbereik te zijn op het eiland, behalve als je op de punt van een klif je telefoon in de lucht houdt, laat staan dat de inwoners ooit van Minecraft hebben gehoord. Haar oma blijkt niet echt de oma te zijn die je je voorstelt bij een schattig oud vrouwtje en iedereen op het eiland woont in hetzelfde gebouw… En waarom zijn de bewoners toch zo blij met een berg aardappels? Als ook nog blijkt dat zojuist de laatste boot van het seizoen is vertrokken, is Björk in alle staten.

zoeken in:
avatar van Lalage
3,5
Doordat de personages allemaal hun nukken hebben, worden ze levensecht. Het wordt extra spannend als er spullen worden gestolen en veel mensen het nieuwe gezin hiervan verdenken. Uiteraard gaat Björk stiekem op onderzoek uit en leert ze de andere eilandbewoners steeds beter kennen. Het is heerlijk om te lezen over dit avontuur op deze afgelegen plek.

De flat aan het einde van de wereld | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 19:32 uur

geplaatst: vandaag om 19:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.