menu

The Blood Traitor - Lynette Noni (2022)

Alternatieve titels: De Verrader van Evalon | The Prison Healer #3 | Genezer #3

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Engels
Jeugdboek
Fantasy

439 pagina's
Eerste druk: Penguin Random House Australia, Melbourne (Australië)

Kiva dacht dat ze wist wat ze wilde – wraak. Maar haar tijd in Vallenia heeft alles veranderd. Na de gebeurtenissen in het paleis probeert Kiva er wanhopig achter te komen of haar vrienden en familie veilig zijn en, nog belangrijker, of ze haar ooit kunnen vergeven voor wat ze heeft gedaan. Maar in het koninkrijk van Evalon staat de oorlog op het punt van uitbreken en Kiva, die hieraan heeft bijgedragen, besluit haar gebroken hart opzij te zetten om te helpen. Haar voornemen resulteert in een zoektocht die Kiva en haar bondgenoten door heel Wenderall zal voeren. Lukt het hen, met Kiva’s verraad nog vers in hun geheugen, om de missie te volbrengen voordat het te laat is?

zoeken in:
5,0
Als hevige fan van de Genezer-trilogie kon ik niet wachten om dit laatste deel te lezen! De eerste twee delen stelden niet teleur dus van dit boek had ik geen andere verwachtingen dus! De Australische Lynette Noni werd een instant bestsellerauteur sinds De genezer van Zalindov werd uitgebracht! Ze schrijft ook samen met Sarah J. Maas aan meer fantastische Young Adult-boeken.

De cover is opnieuw prachtig en hij sluit aan bij de look van de vorige twee delen! Je ziet een zekere duisterheid die ook herkenbaar is in het verhaal zelf. Daarnaast zijn de groentinten die erin verwerkt zijn erg mooi. Alsook de dustjacket, de kaart op de schutbladen, de linnen hardcover, …

Kiva haar zinnen waren op wraak gericht. Ze wist wat ze wilde bereiken en ging ervoor. Maar blijft dit zo nu ze tijd heeft doorgebracht in Vallenia? Ze worstelt met schuldgevoelens en weet niet of ze haar ooit kunnen vergeven. Haar verleden en het heden beginnen te versmelten waardoor alles verwarrend wordt en ze met haar gevoelens geen blijf weet. Wat primeert? Familie, vrienden, liefde, wraak?

In deze serie vind ik de mate van fantasy-elementen ideaal. De wereld is begrijpbaar voorgesteld. Er zijn fantasy-elementen maar deze zijn niet ‘over the top’ waardoor je nog steeds een goede voorstelling van de omgeving kunt maken door de beschrijvingen! De schrijfstijl is leuk, spannend en triggerend. Het weet te prikkelen en je aandacht vast te houden! Ook de personages zijn innemend, grappig en hartverwarmend. I love them (zeker Tipp)!

Ik ben blij dat dit verhaal nu met een ‘bang’ wordt afgerond. Vaak worden verhalen blijvend uitgemolken waardoor deze hun magie uiteindelijk toch lijken te verliezen. Dit is nu vermeden door dit verhaal gewoon goed te eindigen met een spectaculair slot!

Gast
geplaatst: vandaag om 11:13 uur

geplaatst: vandaag om 11:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.