menu

Trust - Hernan Diaz (2022)

Alternatieve titel: Vermogen

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Engels
Historisch

416 pagina's
Eerste druk: Riverhead, New York (Verenigde Staten)

Zelfs door het gebruis van de roaring twenties heen heeft iedereen in New York gehoord van het echtpaar Rask. Hij is een legendarische Wall Street-magnaat; zij is de briljante, teruggetrokken vrouw aan zijn zijde. Samen hebben ze schijnbaar eindeloze rijkdom vergaard. Maar tegen welke prijs? En wie zijn de ware Helen en Benjamin Rask? Dit is het grote mysterie achter Effecten, een bestseller uit 1938. Heel New York lijkt deze smeuïge kaskraker te hebben verslonden, en raakt er niet over uitgepraat. Dit tot ergernis van de machtige financier Andrew Bevel, die bepaalde zaken uit Effecten recht wil zetten, vooral ten aanzien van zijn overleden vrouw Mildred. Hij huurt de jonge, onervaren schrijfster Ida in als ghostwriter van zijn memoires. In haar poging om feiten van fictie te scheiden zal Ida verder verstrikt raken in het verhaal van Mildred dan ze ooit had kunnen vermoeden. Laag voor laag zal Ida de echte vrouw onthullen achter de verhalen die met name anderen over haar hebben geschreven.

zoeken in:
avatar van psyche
psyche (crew)
Dit boek werd genomineerd voor de Booker Prize, ik las net via Blendle een recensie in het ND die me nieuwsgierig maakte.
vladlev kun je iets over jouw leeservaring schrijven, daar ben ik ook benieuwd naar.

avatar van vladlev
2,0
Het verhaal wordt heel saai en afstandelijk verteld (of je moet fan van de beurs zijn). Hetzelfde verhaal wordt vier maal verteld vanuit een verschillend perspectief(een roman, memoires, ...) met allemaal hun eigen waarheid waardoor het verhaal 4 maal afwijkend verteld wordt. Maar echt een meerwaarde vond ik deze invalshoek niet. De plot en het stijl waren ook niet bijzonder.
Dusja, niet mijn ding

avatar van Raspoetin
Hernan Diaz schreef een overweldigende roman met een hoofdrol voor geld - NRC
De Argentijns-Amerikaanse auteur vertelt vier versies van één verhaal. Dat pakt briljant uit.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:49 uur

geplaatst: vandaag om 12:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.