menu

Jeojutokki - Bora Chung (2017)

Alternatieve titels: Cursed Bunny | 저주토끼

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Koreaans
Verhalenbundel
Sciencefiction / Fantasy

326 pagina's
Eerste druk: Ajak, Seoul (Zuid-Korea)

Bundel van tien verhalen die de grenzen tussen magisch realisme, horror en fantasy danig laten vervagen. Het titelverhaal gaat over een kleinzoon, de hoofdpersoon, en een grootvader uit een familie die van generatie op generatie vloeken maakt. De grootvader had een vriend die lang geleden op jonge leeftijd stierf. De familie van deze vriend probeerde met een oprechte handelsgeest goede traditionele wijn te maken en te verkopen. Ze waren echter niet voorbereid op de sluwe logica van de wereld. Vriendschappen met overheidsfunctionarissen en liefde voor steekpenningen, wat zich allemaal achter de schermen afspeelde, kenden ze niet: ze waren puur toegewijd aan het maken van goede alcohol. Een concurrent, die adverteerde met "de voorkeur van het gewone volk", verkocht alcohol van lage kwaliteit vermengd met water en zoetstof. De familie van de vriend van de grootvader raakte hierdoor bankroet, wat de grootvader, die dit niet kon zien aanzette, tot het gebruik van 'het vervloekte konijn'...

zoeken in:
avatar van handsome_devil
4,0
De laatste jaren wint de Zuid-Koreaanse literatuur aan populariteit in het westen. Engelse en Nederlandse vertalingen zijn steeds beter beschikbaar (bij mijn lokale boekhandel hebben ze inmiddels bijna standaard enkele vertalingen uit het Koreaans op de tafels liggen) en ook de boekenprijzen hebben de Koreaanse literatuur ontdekt. Dit jaar haalden zelfs twee Zuid-Koreaanse auteurs de longlist voor de International Booker Prize. Liefde in de Grote Stad van Sang Young Park haalde de shortlist net niet, maar Cursed Bunny deed dat wel. Een uitgelezen kans om weer een nieuwe Zuid-Koreaanse auteur te ontdekken dus.

Bora Chung heeft drie romans op haar naam staan en Cursed Bunny is haar derde verhalenbundel. Ook is ze in eigen land bekend als de vertaler van Russische en Poolse werken (ze heeft een PhD in Slavische literatuur). Cursed Bunny zou zomaar eens haar internationale doorbraak kunnen zijn, want de tien verhalen getuigen van een enorme creativiteit en de kunde om veel verschillende genres samen te brengen.

Lees verder

Gast
geplaatst: vandaag om 14:50 uur

geplaatst: vandaag om 14:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.