menu

De Laatste Nacht - Jan van Gent (1957)

Alternatieve titel: Inspecteur Sluiter #4

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Detective

191 pagina's
Eerste druk: Het Wereldvenster, Baarn (Nederland)

Inspecteur Sluiter van de Amsterdamse recherche probeert met adjudant rechercheur Speelman de zaak tegen een jonge oplichter rond te krijgen. Ze weten inmiddels dat deze Hans Witter Hfl. 30.000,- heeft verduisterd bij Maria van Trier en Hfl. 60.000- bij Wilhelmina Koppenoord. De laatste heeft aangifte gedaan en zo kwam deze zaak aan het rollen. Op kantoor is rechercheur Meys bezig zijn rapport te maken over zijn bezoek aan een winkelierster die mogelijk een vals tientje in handen kreeg. Een klant, juffr. Linschoten, heeft daarover aangifte gedaan. Dan wordt Meys de volgende morgen vermoord gevonden in een weiland. En daarna juffr. Linschoten dood in haar woning door gasvergiftiging...

zoeken in:
3,0
Dit boek kreeg in de periode van uitgifte positieve recensies. Het peil zou hoger liggen dan andere boeken van deze auteur. Verder zou het een vrij waarheidsgetrouwe inhoud hebben wat betreft onderzoeksactiviteiten van de politie. Wanneer ik dit nu lees blijft een aardige politiedetective over, niet veel meer en niet veel minder.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:42 uur

geplaatst: vandaag om 17:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.