menu

The Murders at Fleat House - Lucinda Riley (2022)

Alternatieve titel: De Geheimen van de Kostschool

mijn stem
2,75 (4)
4 stemmen

Engels
Detective / Thriller

473 pagina's
Eerste druk: Macmillan, New York (Verenigde Staten)

Op een kleine, exclusieve kostschool voor jongens in Norfolk wordt een vijftienjarige leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van. Detective Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en probeert door te dringen in de gesloten wereld van de kostschool. Maar al snel nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending, en blijkt er veel meer aan de hand dan een noodlottig ongeval. Jazz komt steeds meer te weten over de docenten, leerlingen en oud-leerlingen van de school, maar als een van de verdachten vermist wordt en er in de kelder een gruwelijke ontdekking gedaan wordt, weet Jazz dat ze snel moet handelen. De kostschool verbergt geheimen die duisterder zijn dan Jazz ooit had kunnen vermoeden…

zoeken in:
avatar van the Cheshire cat
1,5
So many books, so little time...

avatar van the Cheshire cat
1,5
De Zeven Zussen was me al door meerdere mensen getipt, 60+ dames moet ik er wel bij zeggen (alsof ik eruitzie als iemand die dit soort boeken leest haha, toch wat aan mijn imago doen..), maar daar had ik dus echt geen trek in. Toen kwam dit boek uit en ach, de plotomschrijving beviel me wel en ook met een zekere mate van nieuwsgierigheid meegenomen van de bieb. Maar intuïtief wist ik al dat het niks zou zijn.
De gemakzuchtige kinderlijke titel zegt eigenlijk al genoeg: 'De Geheimen van De Kostschool'... oehh spannend hoor. In het Engels The Murders at Fleat House. Dat klinkt dan net iets beter. Op de achterkaft: Een moord. Een geheimzinnige foto. Een hartverscheurend familiegeheim. Die laatste zin vooral haha..

Riley flanst een soort van Miss Marple-achtig verhaaltje in elkaar door het constant over twee pilletjes te hebben: wie heeft de dodelijke pilletjes op het nachtkastje gelegd? Daar kun je in deze tijd echt niet meer mee aankomen hoor. Toen het in hoofdstuk 6 nog steeds over die klotepillen ging vond ik het wel genoeg geweest en heb er de brui aan gegeven. Wel nog even gauw de laatste paar hoofdstukken doorgelezen, en ja hoor, aan het slot heeft ze het nog steeds over die verrekte pillen. Haar personages zijn zo eendimensionaal en karikaturaal en vervelend vooral dat het me trouwens geen ene reet kon schelen wie het gedaan had.
Puur gelet op taal is er weinig mis, al zitten er soms van die gruwelijke uitdrukkingen tussen als 'mijn schitterende zoon' of 'superleuk'. Verder is het erg cliché allemaal, de ex-detective die ergens op een onbewoond eiland zit en wordt teruggehaald voor een zaak bijvoorbeeld.
En hoewel het een thriller betreft, sijpelt het romantische genre er echt wel doorheen. Op een gegeven moment is er een of ander getrouwd stel dat langzaam maar zeker uit elkaar groeit, want zij is zo'n materialistisch ingesteld tiepje dat alles wil hebben wat de buren ook hebben en na een bladzijde of 5 dacht ik, zit ik nog wel een thriller te lezen eigenlijk, want dit heeft meer weg van een boeketreeksboekje , niveau Mijn Geheim.

avatar van WillemdeBijl
4,0
Goed boek, goed verhaal. Leest fijn weg en is spannend.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:14 uur

geplaatst: vandaag om 13:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.