menu

Hevun - Mieko Kawakami (2009)

Alternatieve titels: Hemel | Heaven | ヘヴン

mijn stem
3,59 (11)
11 stemmen

Japans
Sociaal

248 pagina's
Eerste druk: Kōdansha, Tokio (Japan)

Een 14-jarige student wordt onophoudelijk gekweld door zijn belagers, omdat hij een lui oog heeft. In plaats van zich te verzetten, kiest de jongen ervoor om in volledige berusting te lijden. De enige persoon die begrijpt wat hij doormaakt, is een klasgenote die een soortgelijke behandeling ondergaat door toedoen van haar eigen kwelgeesten.

zoeken in:
avatar van handsome_devil
4,0
Nog niet zo lang geleden besprak ik hier Breasts and Eggs van Mieko Kawakami. De roman had een hoop goede elementen, maar ook wat dingen waar ik op afknapte. Ik was daarom ook niet heel snel van plan om nog wat van Kawakami te lezen, totdat ik zag dat haar nieuwste vertaling, Heaven, het tot de shortlist van de International Booker Prize had geschopt. Toch maar een kans geven dus, en ik ben niet teleurgesteld.

De veertienjarige verteller van het verhaal wordt enorm gepest op school omdat hij een lui oog heeft. Zowel verbaal als fysiek krijgt hij het ergste te verduren van een groep jongens. Een meisje uit zijn klas, Kojima, is ook een slachtoffer van pesten en de twee worden (stiekem) vrienden. Ze sturen elkaar briefjes, spreken af in de vakantie en praten veel over wat hen overkomt. Het pesten wordt echter steeds erger en ze worden uit elkaar gedreven omdat ze allebei op zo’n andere manier nadenken over hun lijden.

Lees verder

avatar van WildeOscar
WildeOscar (moderator)
In april 2023 volgt eindelijk een Nederlandse vertaling, en wel bij Uitgeverij Podium!

Gast
geplaatst: vandaag om 01:58 uur

geplaatst: vandaag om 01:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.