menu

Member of the Family: My Story of Charles Manson, Life inside His Cult, and the Darkness That Ended the Sixties - Dianne Lake en Deborah Herman (2017)

Alternatieve titel: Mijn Leven met Charles Manson: Als Jongste Lid van 'De Familie'

mijn stem
3,12 (4)
4 stemmen

Engels
Autobiografisch / Waargebeurd

384 pagina's
Eerste druk: William Morrow, New York (Verenigde Staten)

‘Natuurlijk maakte Charlie misbruik van me. Maar ik was naïef, eenzaam en wanhopig op zoek naar liefde.’ Eind 1967 sluit de veertienjarige Dianne Lake zich aan bij de commune van Charles Manson met niet veel meer bij zich dan een briefje met daarop de toestemming van haar hippieouders. Als jongste lid van ‘de familie’ krijgt ze het vaak hard te verduren, maar ze ondergaat het willoos. Dianne zoekt een vaderfiguur en de macht die de charismatische Charlie over zijn volgers heeft, kent geen grenzen. Onder leiding van Manson wordt de groep meegesleurd in een maalstroom van drugs, (seksueel) misbruik, manipulatie en waanzin, die in augustus 1969 eindigt in een reeks gruwelijke moorden, gepleegd door trouwe volgelingen van Manson. Dianne maakt geen deel uit van de groep die de misdaden pleegt, maar wordt wel gearresteerd. Mede dankzij haar getuigenis krijgt Manson levenslang en eindigt een van de beruchtste criminelen uit de Amerikaanse geschiedenis achter slot en grendel. Eind 2017 overlijdt hij in de gevangenis.

zoeken in:
avatar van Jason82
4,5
Een week of 2 was ik veel bezig met de "Manson family". Op YouTube heb ik veel filmpjes bekeken, het fascineerde me enorm. Bizar dat er nog steeds mensen van die "family" in de gevangenis zitten, destijds waren ze rond de 20 jaar oud en nu ruim 50 jaar later zijn het dus mensen van in de 70 jaar. Vervuld van drugs en andere idealen liepen ze blindelings achter Manson aan en pleegden ze uiteindelijk moorden in zijn opdracht.

In dit boek vertelt 1 van de kroongetuigen van het proces dat uiteindelijke leidde tot 5 doodstraffen (later omgezet naar levenslang) haar verhaal en het verhaal van deze sekte. Boeiend beschreven met tal van anekdotes die beschrijven hoe het destijds allemaal gegaan is. De enige vraag die voor mij nog onbeantwoord blijft is of ze 1 of meerdere leden van de "family" later nog gesproken of geschreven heeft. Ze heeft zelf nog een mooi leven gehad, waar de anderen die overduidelijk ook onder invloed van Manson waren, al ruim 50 jaar in gevangenschap leven. Gezien hun daden terecht, maar wat een contrast.

avatar van dutch2.0
Je zou dan ook dit boek eens moeten lezen! The Girls - Emma Cline (2016) - BoekMeter.nl Fictie over de kliek van Manson, en dan vooral over de meisjes daar. Maar fictie van hoge kwaliteit, dus doe er je voordeel mee...

avatar van Jason82
4,5
dutch2.0 schreef:
Je zou dan ook dit boek eens moeten lezen! The Girls - Emma Cline (2016) - BoekMeter.nl Fictie over de kliek van Manson, en dan vooral over de meisjes daar. Maar fictie van hoge kwaliteit, dus doe er je voordeel mee...

Dank je Dutch!

Ook Claire Vaye Watkins schrijft soms over de Manson family. Haar vader was er ook ooit bij aangesloten.

avatar van Jason82
4,5
ouwesoeur schreef:
Ook Claire Vaye Watkins schrijft soms over de Manson family. Haar vader was er ook ooit bij aangesloten.

Charles "Tex" Watson is haar vader?

Goeie tip, ik ga zoeken.

Edit: Paul Watkins zie ik nu. Ook een lid van de family inderdaad.

avatar van Shaky
Klinkt goed deze, ga ik ook eens opzoeken. Ook vanuit mijn kant een tip Jason82: Charles Manson, Coming Down Fast: A Chilling Biography - Simon Wells (2009).

avatar van Jason82
4,5
Wat ongelofelijk blijft is dat zijn volgers nu nog in de gevangenis zitten na al die jaren. Een heel leven weggegooid. Veelal ging dit om kinderen die in hun jeugd (enorm) tekort zijn gedaan en (ondermeer) daardoor niet in staat waren Manson te doorzien. In combinatie met veel drugsgebruik was het een kansloze zaak eigenlijk. Alleen maar verliezers...

Jason 82, Amerika kent wel meer van deze gewelddadige cult leiders: dominee Jim Jones en David Koresh.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:59 uur

geplaatst: vandaag om 12:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.