menu

The Passenger - Cormac McCarthy (2022)

Alternatieve titels: De Passagier | The Passenger #1

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Engels
Thriller

400 pagina's
Eerste druk: Knopf, New York (Verenigde Staten)

1980, Pass Christian, Mississippi. Reddingduiker Bobby Western – gekweld door verlies, bang voor de diepte van de oceaan en verlangend naar een dood die hij niet met God kan verzoenen – is getuige van intriges die hem alleen maar schade berokkenen. Hij wordt fysiek achtervolgd door mannen met insignes, en mentaal door de geest van zijn vader en door zijn zus: de liefde van zijn leven én de verwoester van zijn ziel.

zoeken in:
...stilte...
De twee nieuwe boeken van Cormac McCarthy The Passenger en Stella Maris zijn samen in een band uitgegeven. De samenhang tussen de romans is tot uitdrukking gebracht in de vormgeving van de covers en ik las dit aardige artikel erover:

Reddit - Dive into anything

avatar van misterfool
Bobby Western vind ik als naam wel heel erg on the nose. Het plot komt ook ietwat geforceerd over. Ik hoop niet dat Cormac zich gaat bezondigen aan onbedoelde zelfparodie, maar desalniettemin ben ik wel benieuwd naar dit boek (/ deze twee boeken).

Gast
geplaatst: vandaag om 17:47 uur

geplaatst: vandaag om 17:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.