menu

Rubyfruit Jungle - Rita Mae Brown (1973)

Alternatieve titel: Rubyfruit Jungle: De Avonturen van Molly Bolt

mijn stem
3,85 (10)
10 stemmen

Engels
Autobiografische Roman / Avontuur

217 pagina's
Eerste druk: Daughters Inc., Plainfield (Verenigde Staten)

Molly Bolt groeit op als geadopteerd kind in het Amerikaanse Zuiden. Rebels vanaf haar vroege jeugd vecht ze zich een weg door haar kindertijd. Op de middelbare school ontdekt ze dat ze lesbisch is. Wanneer ze op de universiteit een relatie krijgt met haar kamergenote, beginnen de problemen.

zoeken in:
3,5
Boek vertelt over het leven van Molly Bolt, over haar jeugdjaren in het zuiden van de VS en daarna op de Universiteit. Ze houdt van experimenteren. Ze heeft een duidelijke eigen mening en botst dan ook met haar familie en op school en later met haar College-genoten en docenten. Haar lesbische gevoelens worden steeds belangrijker voor haar. Het is een prettig geschreven verhaal, waarvan de ene helft van het boek lezers meer zal aanspreken dan de andere.

avatar van Panta Rei
Haar debuut heeft iets sprankelends, iets origineels en vooral verfrissend.
Ik heb niet alles van Rita gelezen maar wel genoeg om te weten dat dit debuut een aanzet was om jeugdtrauma's te verwerken.
Als je dit boek vergelijkt met 'Southern discomfort' zal je merken dat 'SD' in grote lijnen hetzelfde verhaal vertelt met iets veranderde situaties en andere namen.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:53 uur

geplaatst: vandaag om 13:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.