menu

When We Were Birds - Ayanna Lloyd Banwo (2022)

Alternatieve titel: Toen Wij Vogels Waren

mijn stem
geen stemmen

Engels
Fantasy

278 pagina's
Eerste druk: Hamish Hamilton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Darwin is nog maar net aangekomen in Port Angeles, als hij daar een baantje vindt als grafdelver. Hij heeft zijn moeder en het rastafarigeloof achter zich gelaten om zijn fortuin te zoeken in de grote stad. Hier moet ook ergens zijn vader wonen, en Darwin heeft goede hoop dat hij hem in de drukke straten tegen het lijf zal lopen. In een oud huis op een heuvel, waar het oerwoud en de stad elkaar ontmoeten, ligt de moeder van Yejide op sterven. Haar nalatenschap is bijzonder: ze heeft het vermogen om te communiceren met de doden. De vrouwen in de familie van Yejide stammen af van de corbeaux, de zwarte vogels die naar het oosten vliegen met de zielen van de doden. Darwin en Yejide hebben elkaar nodig. Hun lotsbestemming is onlosmakelijk verbonden en ze zullen elkaar vinden op Fidelis, de uitgestrekte oude begraafplaats van Port Angeles, waar geheimen en problemen voor het oprapen liggen.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Recensie van 6 maart 2022 door Hephzibah Anderson op de site van The Guardian:
When We Were Birds by Ayanna Lloyd Banwo review – a deeply satisfying debut
A love story, a ghost story, a thriller: Ayanna Lloyd Banwo’s radiant first novel embraces elements of multiple genres, binding them through incantatory language steeped in the rhythms, fables and spirituality of her Trinidadian homeland.

Recensie van 5 februari 2022 door Niamh Donnelly op de site van de Ierse Independent:
When We Were Birds: A tale of ancestral myths, love and working with the dead - Independent.ie
All these threads, and their mythical, magic realist context, make When We Were Birds a dynamic, amorphous story. It is at times challenging, but by turns thought-provoking, and leaves the reader with much to contemplate and admire.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:27 uur

geplaatst: vandaag om 07:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.