menu

De Toekomst van het Sterven - Marli Huijer (2022)

Alternatieve titel: Vitale Ideeƫn voor de Wereld van Morgen #8

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur / Sociaal

160 pagina's
Eerste druk: Pluim, Amsterdam (Nederland)

Duizenden jaren was onsterfelijkheid alleen weggelegd voor de goden. Tegenwoordig willen verouderingsdeskundigen en transhumanisten dat mensen minstens honderd jaar in gezondheid kunnen leven om vervolgens snel en pijnloos de wereld te verlaten. In werkelijkheid begint de aftakeling kort na ons pensioen en duurt dan zo’n vijftien jaar. Hoe verhouden we ons tot de laatste levensfase? Bereiden ziektes en aftakeling ons voor op de dood? Is de zorglast van de laatste levensfase nog op te brengen als de hele samenleving ouder wordt? Zijn er grenzen aan de groei van de levensduur? Bestaat er zoiets als een juist moment van sterven? 

zoeken in:
avatar van Robsessie
Een voorpublicatie van een deel van dit boek vind je in De Groene Amsterdammer. Een interview met haar, ook bij de Groene, vind je in je 'favoriete podcast app'.

avatar van psyche
psyche (crew)
Interview met Marli Huijer in tijdschrift Filosofie van juni 2022.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:16 uur

geplaatst: vandaag om 08:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.