menu

Nog Drie Keer Slapen en Ik Word Wakker - Herman Brusselmans (1998)

mijn stem
3,91 (81)
81 stemmen

Nederlands
Humoristisch

295 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Louis Tinner, de legendarische bibliothecaris die we leerden kennen in De man die werk vond, is thans veertig jaar oud en hij drijft een door het grote publiek genegeerde tweedehandsboekhandel in Gent. Hij vervloekt zijn klanten en verafschuwt de waar die ze in uitgerekend zijn zaak wensen aan te schaffen of te versjacheren. Hij verwijst ze dan ook zo snel mogelijk weer naar waar ze thuishoren: de Grote Lelijke Buitenwereld, die door Louis bijzonder wordt misprezen.

zoeken in:
avatar van Bassievrucht
4,0
Het vervolg op De Man Die Werk Vond. En dat boek uit de jaren 80 wordt als het beste werk van Brusselmans gezien, als ik het niet mis heb. Maar geloof het of niet, het komt inderdaad zelden voor, en origineel is het niet, maar Nog Drie Keer Slapen En Ik Word Wakker is nóg beter dan zijn voorganger.

3,5
Mijn eerste kennismaking ooit met Herman Brusselmans tijdens m'n middelbare school en sindsdien HB versleten. Vooral zijn maandelijkse boekbesprekingen in Playboy zijn zeer vermakelijk. Het verhaal van Nog drie keer slapen en ik word wakker kan ik me niet meer voor de geest halen. Wel de schaamteloze lachbuien in de trein =D

avatar van Slainte_Mhath
5,0
Beter dan zijn voorganger inderdaad, hoewel die ook goed was.
De Man Die Werk Vond, vond ik wat aan de korte kant.

Véél moeten lachen en in no time uitgelezen.


avatar van Nicolage Rico
Klaezman schreef:
Het verhaal van Nog drie keer slapen en ik word wakker kan ik me niet meer voor de geest halen.


Nog drie keer lezen en misschien lukt het dan.

avatar van Nicolage Rico
Het duurt een bladzijde of vijf om geloofwaardig te worden, maar na het omslaan van de vijfde bladzijde, geraak je in de doldwaze wereld van Louis Tinner - die eigenwijs, gek en uiterst cynisch is - en kom je er moeilijk meer uit.

avatar van liv2
Nicolage Rico schreef:
(quote)


Nog drie keer lezen en misschien lukt het dan.




3,0
cay
Klaezman schreef:
Het verhaal van Nog drie keer slapen en ik word wakker kan ik me niet meer voor de geest halen.


Is er een verhaal dan?

Een leuk vervolg op De man die werk vond, alleen vond ik deze een beetje aan de lange kant. Het gevaar is dat het op een gegeven moment echt kan vervelen.

Daar was Louis Tinner op blz. 279 het met me eens:

Ik sleep me naar een of ander einde, dacht hij, het is alsof het allemaal al veel vroeger besloten had kunnen worden, maar dat het toch voortgaat. Zoals een schrijver die op pagina tweehonderdvijftig alles al gezegd heeft en toch per se een boek van driehonderd pagina's wil schrijven.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:30 uur

geplaatst: vandaag om 00:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.