menu

Een Vermoeden van Vrijheid: Rond de Polen - Henk de Velde (2002)

Alternatieve titel: Campina #1

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Reis

198 pagina's
Eerste druk: Elmar, Rijswijk (Nederland)

Henk de Velde wordt bekend door zijn solo-rond de wereld reizen. Nu gaat hij met de Campina in 2001 onderweg met het plan de nog nooit eerder bezeilde route boven Siberië te bevaren. Hij koopt hiervoor een 17 meter lang stalen zeiljacht. Hij laat ijsversterking aanbrengen en worstelt met de Russen om vergunning te krijgen. Wanneer hij in Moermansk aankomt wordt hij echter geweigerd. Maar in plaats van zijn droom in duigen te laten vallen besluit hij zuid te zeilen, rond Kaap Hoorn, om het het volgend jaar weer te proberen, maar dan vanaf de andere kant, vanaf de Beringstraat. Hij beschrijft in dit boek naast zijn belevenissen zijn gedachten over grote wereldfilosofen. Zijn thuisland achterlatend, zijn liefdes vergetend zwerft hij rond in zijn vermoeden van vrijheid.

zoeken in:
3,0
geplaatst:
Het gaat momenteel niet goed met Henk de Velde, zo kan men lezen op zijn websitepagina. Hij heeft een tumor en zal geopereerd moeten worden. Het verhaal in dit boek begint in 2001. Henk houdt zich niet langer bezig met het verbeteren van snelheidsrecords. Hij heeft nu een ander doel, zeilen door de Noordelijke IJszee. Verder dan Moermansk lukt niet, dus dan de andere route om Kaap Hoorn, de Pacific en via Alaska. Erg spannend wordt het op de Atlantische Oceaan wanneer de Campina in de storm van ex orkaan Gabrielle belandt. Tien dagen lang duurt het totdat een erg vermoeide Henk een haven op de Azoren bereikt. Ergens op de Atlantische oceaan hoort Henk dat zijn collega zeiler Sir Peter Blake is vermoord door piraten. De vlag gaat daarom halfstok. Henk is geen groot schrijver. Veel korte zinnen, soms in telegramstijl. Toch lees ik met plezier zijn boeken over zeiltochten, soms ziet Henk in 50 dagen niemand. Hij is dan verstoken van alle nieuws. Zijn gedachten schieten dan alle kanten uit. Prachtig zoals hij de sterrenhemel beschrijft wanneer hij over een nachtelijke, rustige zee zeilt. Deel 2 gaat over de tocht door de Stille Oceaan: Een reiziger in Tussentijd.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:35 uur

geplaatst: vandaag om 10:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.