menu

D'Oncle - Rebecca Gisler (2021)

Alternatieve titel: Over Oom

mijn stem
geen stemmen

Frans
Sociaal

121 pagina's
Eerste druk: Verdier, Lagrasse (Frankrijk)

In haar debuutroman 'Over Oom' beschrijft de 31-jarige Gisler het leven van een buitenstaander in de provincie in Frankrijk. De oom is zonderling, een beetje vies, een beetje weerzinwekkend, maar op een vreemde manier vertederend. Hij woont om onduidelijke redenen samen met een neef en een nicht in een van die perifere regio’s die afgesneden lijken van moderniteit en vooruitgang. Uit dit samenleven komt een subliem familieportret naar voren. Als verteller komt het nichtje dicht bij de oom, maar ook bij de broer, de moeder en de grootouders. Ze kijkt zo lang en aandachtig tot details wazig worden. De familieleden in deze legende blijven naamloos, bijna onderling verwisselbaar. Het zijn niet alleen deze familieleden die ongrijpbaar zijn, hun herinneringen worden ook ongrijpbaar. Hoe langer geleden ze zijn ontstaan, hoe vager ze zijn, hoe minder bestand tegen de realiteit.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Met haar debuutroman 'D'Oncle' won Rebecca Gisler gelijk al één van de zeven uitgereikte Zwitserse literatuurprijzen 2022:
Rebecca Gisler - schweizerkulturpreise.ch (Franse link)

En alle zeven laureaten voor 2022, met de titels van hun Italiaanse, Franse of Duitse boek:
Prix suisses de littérature 2022 - schweizerkulturpreise.ch

Gast
geplaatst: vandaag om 07:44 uur

geplaatst: vandaag om 07:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.