menu

Uit het Niets - Aline Sax (2021)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Sciencefiction

237 pagina's
Eerste druk: Davidsfonds Infodok, Leuven (België)

Wat als mijn herinneringen helemaal geen echte herinneringen zijn? Misschien is het allemaal nooit gebeurd. Misschien heeft iemand mijn herinneringen niet gewist, maar overschreven met pseudoherinneringen, met verzinsels, met fictie die helemaal niet heeft plaatsgevonden. Elisabeth ontwaakt in een verlaten luchthaven. Hier hebben de laatste overlevenden van de mensheid zich verzameld, nadat een catastrofe de wereld heeft vernietigd. De zon is verduisterd, de aarde koud, de lucht giftig. De overlevenden zijn op elkaar aangewezen. Maar niemand herinnert zich iets van de ramp of het leven voor de luchthaven. En er blijken nog meer gaten te zitten in het verhaal. Elisabeth wil er het fijne van weten. Maar dan moet ze haar herinneringen zien terug te krijgen. En wil ze dat wel?

zoeken in:
3,0
Goed geschreven jeugdboek met spannende en onheilspellende setting.
Helaas is het open einde een beetje teleurstellend. Niet omdat het een open einde is, maar een paar cruciale vragen blijven onbeantwoord en dat voelt toch aan als loose ends. B.v. er is tijdens het experiment ten minste één dode gevallen en de verantwoordelijke professor zit nog steeds ongestoord en rustig op de universiteit? Er is ook niks van in de media gekomen? Zitten er nu nog mensen in de luchthaven of niet? Zo ja, hoe is Lin dan naar buiten kunnen komen? Zo niet, hoe is het experiment dan geheim kunnen blijven, terwijl daar toch meer dan één ethische grens overschreden is?
Niettemin een goed geschreven en tot nadenken stemmend jeugdboek. Met veel inleving en sfeer geschreven.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:32 uur

geplaatst: vandaag om 23:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.