menu

Cel - Charles den Tex (2008)

mijn stem
3,65 (26)
26 stemmen

Nederlands
Thriller

378 pagina's
Eerste druk: De Geus, Breda (Nederland)

Michael Bellicher is getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Michael weet niet eens waarvoor. Alles wat hij zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland. Daar krijgt hij te maken met twee spijkerharde rechercheurs, een bizarre aanklacht, een onontkoombaar bewijs en een advocate die hem niet geloofd. En dan moet de ellende nog beginnen...

zoeken in:
avatar van Morcqx
1,0
Vond het moeilijk om me door het verhaal heen te worstelen. Erg klinisch en pseudo-literair naar mijn smaak. Heb 't toch helemaal uitgelezen, maar gaf tot de laatste bladzijde geen voldoening. Echt niet mijn stijl.

avatar van C@rolien
5,0
Zo typisch, maar erg leuk, om te lezen hoe zeer smaken kunnen verschillen. Het eerste boek dat ik las van Charles den Tex smaakte naar meer, dus ben na het lezen van de laatste hoofdstukken van De macht van Meneer Miller gelijk verder gegaan met Cel. Dit boek heeft dezelfde hoofdpersonage, Michael Bellicher.

Wat een spannend boek! Wat een goede schrijver! Cel had me nog meer in de greep dan De macht van Meneer Miller. Cel is snel en spannend en de humor van den Tex kan ik zeer zeker waarderen. Als afsluiter van dit leesjaar, heb ik nog even een *****boek gelezen!

4,0
Een vlot geschreven boek, dat gaat over een interessant thema waarover ik nog niet eerder een boek had gelezen (identiteitsfraude). De eerste tweehonderd pagina's ben je eigenlijk, net als het hoofdpersonage, vooral in verwarring over wat er nu precies aan de hand is. Dit maakte dat ik geboeid bleef doorlezen en de korte hoofdstukken droegen daar ook zeker toe bij. Daarna was ik even bang dat het verhaal zou inkakken, mede doordat Michael Bellicher ineens een nogal geforceerde seksrelatie met zijn advocate meent te moeten beginnen. Echter, al snel vindt er weer een gebeurtenis plaats die alles op zijn kop zet en de vaart weer terugbrengt. Spannend tot de laatste bladzijde! En een zeer prettige meevaller nadat ik eerder zijn draak van een juli-geschenk "Onmacht" had gelezen...

Gast
geplaatst: vandaag om 08:03 uur

geplaatst: vandaag om 08:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.