menu

An Italian Girl in Brooklyn - Santa Montefiore (2022)

Alternatieve titel: Een Tijdloze Liefde

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Romantiek

384 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In het Noord-Italië van de jaren dertig groeit Evelina op als knappe jongste dochter van de familie Pierangelini. Ze is verliefd op Ezra Zanotti, de muzikaal getalenteerde zoon van een Joodse stoffenhandelaar. Tussen de twee ontluikt een geheime romance, maar als in 1939 Mussolini een verbond sluit met Hitler komt hun toekomst op losse schroeven te staan. Als overtuigd patriot denkt Ezra’s vader dat de nazi’s hem en zijn familie met rust zullen laten maar ze worden allemaal gevangengenomen. Als niemand van hen na de oorlog terugkomt, vertrekt Evelina met een gebroken hart naar Amerika…

zoeken in:
avatar van schelley
4,0
geplaatst:
Santa Montefiore is één van de meest gelezen auteurs in het romantische genre. De Londense schrijfster heeft al heel wat pareltjes geschreven. Een tijdloze liefde is haar meest recente roman.

Noord-Italië, jaren ’30. Evelina is de jongste van de familie Pierangelini. Wanneer Evelina haar zus trouwt met een goede partij wil Evelina eerder haar hart volgen. Ze wordt verliefd op Ezra Zanotti, een Joodse muzikale jongeman die werkt in de textielwinkel van zijn ouders. Wanneer beide hun gevoelens voor elkaar exploreren lijkt Mussolini een verbond te sluiten met Hitler. Welke gevolgen heeft dit voor de Italianen? En meer bepaald ook voor de Joodse Ezra?
De familie Zanotti wordt gevangengenomen en iets later krijgt Evelina te horen dat Ezra en de rest van zijn familie zijn overleden. Eveline herstelt moeilijk van haar gebroken hart. Ze beslist om naar Amerika te gaan om hier een nieuw leven te kunnen opbouwen. Kan ze haar hart opnieuw openstellen voor de liefde?

Eerder las ik ‘een affaire’ van Santa Montefiore. Een boek dat “cava” was maar mij niet helemaal wegblies. Een tijdloze liefde schakelt een tandje hoger naar mijn gevoel. Een oorlogsverhaal dat goed ineen steekt. De romantische Italiaanse sfeer die wordt opgewekt voelt als een warm dekentje!

De schrijfstijl is erg aangenaam. Je wordt in het verhaal gezogen alsof je zelf het hoofdpersonage bent. Het verhaal wisselt zich af tussen Italië ten tijde van de 2e wereldoorlog en Amerika tientallen jaren later. Het verhaal is goed gestructureerd zodat je nieuwsgierigheid geprikkeld blijft en er op de juiste momenten iets gelost wordt. Het slot zelf kon ik wel wat voorspellen maar dit mooie einde voelde anderzijds ook wel bevredigend.

Er staan nog heel wat Montefiores op mij te wachten. Door dit boek heb ik extra veel zin gekregen om toch niet te lang te wachten met de andere boeken.
Een beklijvend en hartverwarmend boek over hoop, liefde en loslaten in tijden die het leven overkop gooien.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:42 uur

geplaatst: vandaag om 06:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.