menu

Zelens’kij bez Grimoe - Serhi Roedenko (2021)

Alternatieve titels: Zelensky. De Biografie: Van Komiek tot Oorlogspresident | Зеленський без Гриму

mijn stem
geen stemmen

Oekraïens
Biografie / Politiek

178 pagina's
Eerste druk: Samit-kniga, Kiev (Oekraïne)

Serhi Roedenko heeft onder de letterlijk vertaalde titel ‘Zelensky zonder Make-up’ de eerste biografie geschreven over Volodymyr Zelensky, de charismatische Oekraïnse president die sinds de inval van het Russische leger in Oekraïne op 24 februari 2022 niet weg te denken is van de voorpagina’s en beeldschermen. Met zijn vastberaden houding weet hij volk en strijdkrachten te verenigen en motiveren. Zijn nietsontziende videotoespraken tegen staatshoofden en parlementen imponeren de wereld. Wie is deze man, die voorheen werkzaam was als komiek en televisieproducent? De Oekraïense journalist Serhi Roedenko portretteert Zelensky als een talentvol persoon, die ondanks zijn onmiskenbare showkwaliteiten altijd vol ernst zijn pad heeft gekozen. Op oudejaarsavond 2018 stelt Zelensky zich kandidaat voor het presidentschap en wint na een bewogen campagne. Roedenko laat zien hoe Zelensky – in weerwil van alle tegenslagen – langzaam maar zeker Oekraïne vooruit probeert te helpen, tot hij door de omstandigheden wordt gedwongen het spel te verleggen naar een ander doel: het voortbestaan van zijn land.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Korte recensie van 17 mei 2022 op BNR door de Nederlandse uitgever:
Zelenski's vernieuwde biografie: 'hij komt er ook niet altijd even goed van af'
Nederland is na Oekraïne het eerste land dat het boek 'Zelensky' mag publiceren. 'Iedereen is gevallen voor president Zelenski. Maar als je het boek leest, blijkt hij toch ook gewoon een normale politicus die beloftes doet die hij niet kan nakomen'

avatar van psyche
psyche (crew)
Recensie drie biografieën Zelenski in Tijdgeest, bijlage dagblad Trouw.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:59 uur

geplaatst: vandaag om 10:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.