menu

Truly Like Lightning - David Duchovny (2022)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Sociaal

464 pagina's
Eerste druk: Farrar, Straus and Giroux, New York (Verenigde Staten)

De afgelopen twintig jaar woonde Bronson Powers, voormalig ster Hollywood-stuntman en bekeerde mormoon, met zijn drie vrouwen en tien kinderen diep in de onbewoonde woestijn buiten Joshua Tree. Bronson en zijn vrouwen, Yalulah, Mary en Jackie, voeden hun gezin op ver weg van de corruptie en het kwaad van de moderne wereld. Hun insulaire bestaan ​​is controversieel en moeilijk, maar paradijselijk - wordt op zijn kop gezet wanneer een ambitieuze jonge projectontwikkelaar, Maya Abbadessa, op hun land stuit. In de hoop winst te maken, sluit ze een weddenschap met de familie die een catastrofale reeks gebeurtenissen in gang zet. Maya, die dreigt het gezin aan te geven bij de sociale dienst, overtuigt hen om drie van de kinderen in te schrijven op een nabijgelegen openbare school. Bronson en zijn vrouwen zijn het erover eens dat als Maya kan bewijzen dat de kinderen het beter doen in de stad dan thuisonderwijs in hun woestijnoase, ze haar een stuk van hun onbetaalbare stuk grond zullen verkopen. Plotseling geconfronteerd met alle complicaties van de eenentwintigste eeuw die ze hebben geprobeerd buiten te houden, moeten de Powers door de nieuwe ontwikkelingen zien hun levenswijze te redden.

zoeken in:
avatar van handsome_devil
3,0
David Duchovny is naast acteur de afgelopen jaren ook zanger en romancier. Nu wil het feit dat ik sinds een paar weken in een ongelooflijke X-Files manie ben beland (voor de zoveelste keer). Had verder nog weinig zin om te lezen, maar ik herinnerde me vaag dat David Duchovny tegenwoordig ook iets deed met literatuur, en dat wilde ik dan wel een kans geven.

Het uitgangspunt is heel leuk, het einde is erg tof, maar het middenstuk is af en toe wel erg langdradig en saai, omdat Duchovny niet veel origineels weet te doen met het gegeven dat drie kinderen voor het eerst in hun leven in de hedendaagse maatschappij mee moeten draaien. De dialogen konden me ook niet bekoren en er wordt net te veel uitgekauwd wat betreft gedachten en gevoelens van de personages.

Toch spat het schrijfplezier van de pagina's af en werd ik redelijk wild van alle pop culture verwijzingen. Heb dit boek toch wel met veel plezier gelezen, ook omdat Duchovny overtuigend de waanzin van onze tijd laat zien. Ja, best charmant toch, al met al, maar mijn oordeel wordt misschien wel een beetje ingegeven omdat ik nu ook weer weg zwijmel bij Mulder en Scully.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:49 uur

geplaatst: vandaag om 23:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.