menu

De Dorstige Minnaar - Maarten 't Hart (1978)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Psychologisch / Autobiografische Roman

23 pagina's
Eerste druk: Patty & Theo Knippenberg, Utrecht (Nederland)

Zeven verhalen en een opstel getiteld ‘Waarom maken vrouwen zich op?’. Hierin betoogt de auteur dat make-up een signaal is: het trekt aan, maar eenmaal dichtbij gekomen werkt het weer afstotend. En dat is precies de bedoeling: mannen moeten onder handbereik zijn, maar niet opdringerig worden. In het titelverhaal heeft een gevangen distelvink veel succes bij de kanarie-popjes in een huiskamervolière. In ‘De ontruiming’: mag de jonge verteller normaliter altijd helpen en toekijken bij de werkzaamheden van zijn vader, die eerst tuinder was en nu grafmaker. Alleen als graven ontruimd worden moet hij thuis blijven. Na lang gezeur wordt er voor één keer een uitzondering gemaakt...

zoeken in:
avatar van gert_r
3,5
Dit Bulkboek bevat ‘De neef van Mata Hari’ en ‘Handel’ uit Het vrome volk; uit Mammoet op zondag zijn ‘ Rat op rum’, ‘Engagement’ en ‘Paard jagend op buizerd’ opgenomen. ‘Waarom maken vrouwen zich op?’ en het titelverhaal werden eerder gepubliceerd in NRC Handelsblad, ‘De ontruiming’ in Maatstaf.
NB. In 1981 verscheen een Salamander-pocket met de tittel De dorstige minnaar en andere verhalen, die selectie van acht verhalen komt deels overeen met dit Bulkboek.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:27 uur

geplaatst: vandaag om 08:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.