menu

Liverpool: Over een Stad, een Club & een Vader - James Worthy (2022)

mijn stem
3,82 (14)
14 stemmen

Nederlands
Autobiografisch

160 pagina's
Eerste druk: Thomas Rap, Amsterdam (Nederland)

James’ vader werd geboren in Liverpool en voedde zijn zoon op met een onvoorwaardelijke liefde voor de stad, en vooral voor Liverpool FC, een van de oudste en beste voetbalclubs ter wereld. Jarenlang zaten vader en zoon regelmatig zij aan zij op de tribune, de laatste keer toen Liverpool FC op 26 april 2019 thuis tegen Huddersfield Town speelde. Al wisten ze toen nog niet dat het de laatste keer zou zijn. Het werd 5-0. Een jaar na het overlijden van zijn vader keert James terug naar Liverpool, op zoek naar troost, herinneringen en een list om de as van zijn vader stiekem uit te strooien op het gras van Anfield.

zoeken in:
avatar van Gast123
4,0
Ontroerend, lief en grappig. En helaas herkenbaar. Een boek waar je zo doorheen vliegt maar deze had van mij best nog wat langer mogen duren.

4,5
Parel van een boek, met prachtige zinnen en alinea’s die je opnieuw en opnieuw wilt lezen. Een dikke aanrader!

avatar van mjk87
4,0
Een mooi boekje dit. Dit boek gaat over liefde, voor een stad, voor een vader en voor een club, zoals de titel al suggereert. En die liefde druipt er elke pagina van af. Soms wat lomp (de hoofdstukken hebben de 14 namen van de spelers van de CL-finale van 2005, maar vooral als eerbetoon), vaker echter worden met veel gevoel allerlei aspecten van de vader en Liverpool besproken. Ook soms in prachtige korte hoofdstukjes zoals het dichtritsen van de lijkzak doet denken aan de voetbaltrainingen van vroeger, met krachtige beelden ingevuld zoals wanneer de lijkzak naar beneden wordt getild: "Ze droegen je naar beneden terwijl jij naar boven aan het gaan was". 4,0*.

Bilal030
Wat is dit een mooi boek. Een lieve en oprechte ode aan zijn vader maar ook aan Liverpool de stad en voetbalclub. Je hoeft niet van voetbal te houden want dit is een beschrijving van een rouwproces van een zoon die zijn vader verloren heeft. Het boek zit vol mooie zinnen.

avatar van Gretz
5,0
Winnaar van de Nico Scheepmaker Beker (beste sportboek van het jaar), helemaal mooi!

Zoveel mooie tekstuele vondsten in deze parel

avatar van Robsessie
4,0
Het debuut van James Worthy vond ik verschrikkelijk. Ik kocht dit boek voor een collega. Hij is half Italiaans half Egyptisch en we praten geregeld over voetbal. Zijn favoriete club is Liverpool, vooral vanwege Mo Salah. "The greatest Egyptian footballer ever!" Recent heeft hij, na veel te veel jaren en heel hard werken, eindelijk een vast contract gekregen. Ik push hem daarom om Nederlands te spreken in plaats van over te schakelen op het makkelijke Engels. Waarom niet met dit boek?

Toen ik het eergister binnenkreeg kon ik het niet laten er zelf even doorheen te bladeren. Na de eerste twee hoofdstukjes had het me en ik heb het in twee avonden uitgelezen. De irritante, overdreven stijl die me is bijgebleven van zijn debuut was nergens meer terug te vinden. Daarvoor in de plaats zijn korte, heldere zinnen gekomen, maar waar ontzettend veel gevoel in zit. Een prachtige ode aan zijn vader van een zoon die vol liefde zit. En verdriet. Een niet te dik boek tevens, precies zoals zijn vader het graag zou zien.

avatar van Donkerwoud
Maar dus ook goed te lezen als je geen klap hebt met voetbal?

avatar van Robsessie
4,0
Zeker, het gaat eigenlijk niet echt over het voetbal. Meer over hoe hij samen met zijn vader naar het voetbal ging of hoe ze samen Match of the Day keken. Maar nog meer over hoe zijn vader in Nederland terechtkwam, hoe ze op vakantie gingen, wat het betekent om aan het sterfbed van je vader te zitten, om zelf een vader te zijn. Liverpool, de club, maar ook de stad, speelt zich meer op de achtergrond af.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:23 uur

geplaatst: vandaag om 09:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.