menu

Bomspotting. Schrijvers en Dichters voor Vrede - Kamiel Vanhole, Johan de Boose, Annie van Keymeulen, Patricia Lasoen, Paul Pourveur, Eddy van Vliet, Didi de Paris, Stefan Brijs, Guido van Heulendonk, Bob Van Laerhoven, Patrick Bernauw, Gaston van Camp, Pol Hoste, Dirk Verbruggen, Bart Plouvier, Stefan van den Bossche, Pjeroo Roobjee, Peter Holvoet-Hanssen, Frans Roggen, Frans Boenders, Anne Provoost, Mark Reugebrink, Luuk Gruwez, Lut de Block, Willie Verhegghe, Stefan Hertmans, Elvis Peeters, Albert Bontridder, Frans Denissen, Patrick Lateur, Stefaan van den Bremt, Ed Franck, Marc de Bel, Herman Leenders, Jef Aerts, Guy Didelez, Herman J. Claeys, R.R. van Londersele, Marcel van Maele, Benno Barnard, Geert van Istendael, Koen Peeters, Karel Verleyen en Greta Seghers (2000)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Kunst en Cultuur / Oorlog

171 pagina's
Eerste druk: EPO, Berchem (België)

Schrijvers zijn dol op oorlog; ze hebben er altijd al een machtige inspiratiebron in gevonden. Denk maar aan de helmboswuivende Rambo's van Homeros, de brave soldaat Sjweik of Oscar, de kleine trommelaar. Maar een kernoorlog is meer dan zomaar oorlog. Met een enkele welgemikte kernkop roei je een complete burgerbevolking uit. Van zo'n oorlog willen wij, schrijvers, de toekomstige chroniqueurs niet zijn. De rapporten die over Hiroshima zijn verschenen, vinden wij al heavy genoeg. We willen over de doodgewone dood blijven schrijven en over de ingewikkelde kernstraling van de liefde. Daarom willen wij het hele nucleair arsenaal de wereld uit, en in de eerste plaats uit België. Een literaire, maar ook juridische neerslag van ons standpunt vindt u in deze bundel terug. Verhalen, bedenkingen, gedichten, essays. Gegroepeerd rond vier thema's: 'Bomspotting', 'Tegen de menselijkheid', 'Macht en Waan' en 'Woorden voor Vrede'. De schrijvers Kamiel Vanhole en Elvis Peeters zijn de initiatiefnemers en woordvoerders van dit boekproject, dat het instrument van een campagne voor de vrede is.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:28 uur

geplaatst: vandaag om 05:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.