menu

Een Lang Weekend - Laure van Rensburg (2022)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Thriller

352 pagina's
Eerste druk: A.W. Bruna, Amsterdam (Nederland)

Ellie is een bescheiden en zeer intelligente studente aan de New York University. Steven is een knappe en gerespecteerde docent op een elitaire school in Manhattan. In zijn omgeving wordt met jaloezie naar de relatie met zijn jongere vriendin Ellie gekeken. Wanneer het stel voor het eerst samen een weekend weg gaat, kunnen ze beiden niet wachten om elkaar beter te leren kennen. Maar als ze tijdens een sneeuwstorm vast komen te zitten in het afgelegen huis, slaat de sfeer om en wordt duidelijk dat zowel Ellie als Steven grote geheimen met zich meedragen…

zoeken in:
2,5
Laure Van Rensburg is een Franse schrijfster die momenteel in Essex woont. Ze begon met het schrijven van korte verhalen. Een lang weekend is haar debuut.

Ellie is studente aan de New York University. Steven is een docent op een elitaire school in Manhattan. Het prille koppel gaat een weekendje weg om elkaar beter te leren kennen en om van elkaar te kunnen genieten. Wanneer ze in hun afgelegen huisje vast komen te zitten door een sneeuwstorm begint er spanning te komen tussen het koppel. Beide hebben geheimen voor elkaar. Dit zorgt voor een dodelijk einde..

Super origineel vond ik het verhaal niet meteen. Bepaalde gebeurtenissen zijn wat voorspelbaar waardoor dit wel wat spanning afneemt. De standaard gebeurtenissen lijken allemaal terug te komen. De voorstelling die je maakt na het lezen van de flaptekst is ook hetgeen je kan verwachten in het verhaal. Ik hou er net van als het verhaal ineens een andere wending zou nemen of ineens iets heel verrassends heeft.

De personages mogen wat meer diepgang hebben naar mijn gevoel. Deze diepgang had ervoor kunnen zorgen dat de onderlinge spanning wat zou opgedreven worden. De schrijfstijl is wel vlot en duidelijk. Af en toe lijkt de schrijfster er wat literaire zinnen tegenaan te willen gooien en dit is ineens wat verschillend ten opzichte van de rest van de tekst.

Samengevat is het wel een thrillerverhaal dat zeker een interessant en herkenbaar verhaal brengt. Hierbij is er ook een link naar de metoo-beweging wat wel extra lading geeft.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:48 uur

geplaatst: vandaag om 16:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.