menu

Pony - R.J. Palacio (2021)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Jeugdboek
Avontuur

304 pagina's
Eerste druk: Knopf Books for Young Readers, New York (Verenigde Staten)

Midden in de nacht wordt Silas wakker als drie ruiters voor de deur staan die zijn vader dwingen met hen mee te gaan. Een beruchte crimineel wil dat Silas’ vader hem helpt met het maken van vals geld. De jongen blijft alleen achter. Hij heeft zijn vader beloofd thuis op hem te wachten. Maar hoe lang zal dat duren? Komt zijn vader wel terug? Als er opeens een geheimzinnige pony voor de deur staat, lijkt dat een teken. Silas moet proberen zijn vader te bevrijden. Hij springt op de pony en gaat achter zijn vader aan. Gelukkig heeft hij gezelschap van zijn beste vriend: een geest!

zoeken in:
glimmerman270
Als de vader van Silas wordt meegenomen door een stel criminelen, stort zijn wereld in.
"Thuisblijven, ik kom weer terug, Silas", zei zijn vader, maar wanneer er vlak na de verdwijning, een mysterieuze pony voor de deur staat; aarzelt hij niet: hij gaat zijn vader zoeken!

Zijn zoektocht wordt een ongelooflijk avontuur. Hij ontmoet schimmige figuren, maar sluit ook vriendschappen.

In het verhaal gaat het ook over een gave van Silas, namelijk: het zien van geesten. Middelwant is zo'n geest en veruit de belangrijkste. Hij gaat dan ook met Silas  mee op pad wanneer hij zijn vader gaat zoeken.
Waarom hun band zo sterk is, weten ze beide niet. Wordt dit gestuurd door iemand?...én komen er überhaupt ooit achter....

Een prachtig verhaal over vriendschap, familie, en liefde. Daarnaast het nooit opgeven van wat je voor ogen hebt!

Juweeltje

Gast
geplaatst: vandaag om 02:36 uur

geplaatst: vandaag om 02:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.