menu

Run, Rose, Run - Dolly Parton en James Patterson (2022)

Alternatieve titel: Ren, Rose, Ren

mijn stem
2,50 (2)
2 stemmen

Engels
Kunst en Cultuur / Psychologisch

448 pagina's
Eerste druk: Little, Brown & Co., New York (Verenigde Staten)

Vluchtend voor haar verleden zoekt Rose een nieuwe toekomst in Nashville, het hart van de countrymuziek. Daar valt ze voor de mysterieuze Ethan en ontmoet ze countrylegende Ruthanna Ryder, die zich over haar ontfermt. Het talent van Rose is ongekend, haar liedjes vertellen haar rauwe levensverhaal en haar ster rijst snel. Maar kan ze de demonen uit haar verleden ontvluchten? Een verhaal over muziek, spanning en liefde, waarin de kenmerkende humor van Dolly Parton niet ontbreekt. Het nieuwe, gelijknamige album van Dolly Parton is gebaseerd op de personages uit het verhaal, en de tekst van de twaalf nieuwe songs is ook in dit boek opgenomen.

zoeken in:
2,5
Dolly Parton is wereldberoemd als onder andere country-zangeres, actrice, producer, ... In Ren, Rose, ren werkt ze samen met James Patterson. Hij is een bestsellerauteur die vele thrillers heeft geschreven waarvan er een aantal verfilmd zijn zoals bijvoorbeeld Kiss the Girls.

Rose, oftewel AnnieLee, is op de vlucht voor iets. Tijdens haar vlucht stort ze zich op haar passie namelijk countrymuziek. Ze speelt in pubs in de hoop een maaltijd te verdienen. Zo leert ze Ethan kennen die meteen haar talent ziet. Hij stelt haar voor aan Ruthanna Ruder, een countrylegende op rust. Ruthanna herkent in AnnieLee dingen die haar aan haar dochter doet denken. Dit zet haar aan om AnnieLee te helpen met haar carrière. AnnieLee begint succes te kennen tot haar verleden haar blijft achtervolgen.

Dit verhaal wordt gecategoriseerd als een thriller. Ik moet zeggen dat ik hem eerder een roman vind. Tegen het einde van het verhaal stijgt de spanning een beetje maar ik kan niet zeggen dat dit boek mij op het puntje van mijn stoel heeft gezet. Ik herken eigenlijk eerder veel feelgood-elementen. Zo zit het verhaal ook boordevol muzikale verwijzingen; countryliedjes, nieuwe liedjes die “AnnieLee” heeft geschreven. Deze teksten zijn achteraan in het boek allemaal te vinden en ook de cd is verkrijgbaar.

Het verhaal is heel soepel leesbaar met erg korte hoofdstukken. Makkelijke tekst en veel luchtigheid aangezien je je kan onderdompelen in de muziek(teksten). De vertaling vind ik soms wel bijzonder. ‘Franse frietjes’ vind ik best letterlijk vertaald. AnnieLee/Rose is een interessant personage. Ze leeft voor haar muziek en vindt haar geluid belangrijker als haar uiterlijk. Ethan heeft wat minder verdieping maar er wordt wel kort gekaderd wat zijn achtergrond is. Hij is zowat de reddende engel terwijl Ruthanna eerder een diva is die met rust gelaten wil worden maar toch de passie niet kan loslaten.

De verhaallijn doet mij erg denken aan de filmen ‘A Star is Born’ of ‘Walk the Line’. Het is dus eerder voorspelbaar en cliché; singer-songwriter moeten vechten voor kansen > wordt ontdekt > wordt succesvol en verliefd. Toch is het een leuk verhaal zeker gezien de muziek erg tastbaar wordt door de songteksten en de muziek zelf die je kan opzoeken.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:19 uur

geplaatst: vandaag om 10:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.