menu

The Island - Adrian McKinty (2022)

Alternatieve titel: Het Eiland

mijn stem
2,00 (3)
3 stemmen

Engels
Thriller

384 pagina's
Eerste druk: Little, Brown and Company, New York (Verenigde Staten)

Je had niet naar het eiland moeten komen. Je had niet zo hard moeten rijden. Je had het lichaam niet moeten verbergen. Je had je kinderen niet moeten vertellen dat ze veilig waren. Nu kun je nooit meer weg.

zoeken in:
avatar van Insignificance
0,5
Duurde niet lang voordat ook ik Heather stevig door de wringer wilde halen. Oog om oog en zo. En zij niet alleen. Drie families op het eiland en alle drie voorzien van de meest onuitstaanbare figuren. Om verschillende redenen. Er is iets flink mis als je met vrijwel niemand kunt sympathiseren in een verhaal als dit.

De horror van dorpelingen, bergbewoners, bosjesvolk, mutanten of, zoals in dit geval, eilanders die beschaafde stadsmensen de stuipen op het lijf, en erger, jagen; ik ben er dol op, maar dit haalt niveaus van onverteerbare stompzinnigheid. En rap ook. Hoe de familie op het eiland terechtkomt, het ongeluk dat alles in beweging zet, hoe iedereen (iedereen!) reageert; tsjongejonge. Bar en boos waar die McKinty allemaal mee op de proppen komt. En de toon; alsof je een boekje voor 10-12 jarigen leest. Met volwassen elementen.

En muren. Vergeet vooral de muren niet. Nee, dit is echt helemaal niks voor mij. Als ik moet kiezen tussen gevangen zitten op een Australisch eiland met een stel bloeddorstige kinkels en het nogmaals lezen van dit onding; ik ga er zwemmend nog naar toe. Ja, ik weet van de haaien. Dat risico neem ik maar al te graag.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:49 uur

geplaatst: vandaag om 15:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.