menu

Boeken / Toplijsten en favorieten / Favoriete genre

zoeken in:
avatar van Boek Pegasus
Dit onderwerp hadden we nog niet. Wat is je favoriete genre van boeken?

Wat mij betreft is dat thrillers, horror, klassiekers, spionage, sprookjes en avontuur. Wat ik niet graag lees zijn fantasy, boeken rond charisma/bijgeloof/wicka, ... Heel moeilijk genre waar ik niet veel goed van vind is humor. Of ik moest de verkeerde boeken al gelezen hebben.

Klinkt moeilijk om echt een genre te kiezen, omdat sommige boeken verschillende genres bevat, en omdat er binnen elk genre zowel goeie als slechte boeken zijn. Maar bij de genres die ik genoemd heb, zal ik sneller geneigd zijn om het boek te beginnen lezen.

avatar van Grovonion2
science fiction, historische romans, fantasy, geschiedenis-boeken...

avatar van katie morosky
Ik heb een zwak voor oude sprookjes: ze zijn gruwelijk, primitief en vol waanzin. Best wel grappig, ik kan er uren plat om liggen: zo is er een sprookje over een domme vrouw die niet meer weet wie ze is "Ben ik het of ben ik het niet?" en op haar huis gaat kloppen om te zien of ze wel thuis is. Sommige sprookjes zijn zo schaamteloos slecht dat ze absurd worden. Verder hou ik ook wel van anti-utopieën, romans over de wreedheid van elke mens. Realisme en Naturalisme gaan er dus ook wel zoetjes in, da's leuk voor in de winter met een kop warme chocolademelk. Uiteindelijk heb ik niet echt een favoriet genre; Popliteratuur uit de jaren '60 en het Magisch-Realisme van Bordewijk kunnen mij ook enorm fascineren. Ach, zolang een boek goed geschreven is maakt het mij niet uit.

dutch2
katie morosky schreef:
Ach, zolang een boek goed geschreven is maakt het mij niet uit.


Da's krek wat ik zelf ook vind.

avatar van boeklover
ROMANS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
boeken over Wicca ; Wicca- reeks van Cate Tiernan!

Louis2703
Grovonion2 schreef:
science fiction, historische romans, fantasy, geschiedenis-boeken...


Precies hetzelfde

avatar van Dexter
Vaak maakt het me ook niet zoveel uit, als het maar leuk geschreven is (meestal doet een nodige dosis humor wonderen - vooral ironie en sarcasme ), maar de genres die ik het meest lees, in willekeurige volgorde.

Psychologische thrillers, horror/gothic, klassieke of Engelse toneelstukken, maatschappij-kritisch (kan onderling ook erg verschillen: Oscar Wilde, Aldous Huxley en George Orwell), en absurde korte verhalen à la Dahl.
Ik kom er wel steeds meer achter dat ik nog maar in de literaire kinderschoenen sta: ik heb onlangs twee boeken van Dostojevski gelezen, en ik ben daar nu helemaal weg van.

avatar van Freud
Ik hou het meest van boeken die niet te veel ingewikkelde plots nodig hebben, maar gewoon handelen over een eenvoudig gegeven en daar dan veel over te vertellen hebben. Of anders van boeken die zo ingewikkeld zijn en zo vol intriges en ideeën zitten dat ik de tijd niet krijg om me te herinneren dat ik er zogezegd niet van houd . En kinderboeken natuurlijk, daar krijg ik nooit genoeg van.

avatar van Reijersen
Qua Fictie lees ik het liefst Thrillers met een wat verrassend plot en geloofwaardige gebeurtenissen (niet zoals bijvoorbeeld het helikoptermoment in Bernini Mysterie, het moet wel realistisch blijven).

Soms vind ik non-fictie ook erg aangenaam (vooral sport, muziek en misdaad).

avatar van Witch-king
Ik hou van allerlei soorten genres, maar vooral van fantasy, horror en thrillers.

Drama,Avontuur,Roman,Mysterie, maar eigenlijk vind ik de genre niet het belangrijkste, als het maar een goed verhaal heeft dat ik er goed in kan leven vind ik het al goed

Fantasy, horror, thriller, mysterie...

Zolang het verhaal iets onwerkelijks heeft, iets bovennatuurlijks, dan is het al goed

Humoristisch en psychologisch, als ik zo naar mijn top10 kijk.

avatar van jetie
Toch echt vooral fantasy.. en soms ook wel spannende romans

CAPIpsv
misdaad boeken

avatar van Agaath95
Alles, behalve chicklit en poëzie.

avatar van Fedor
Ik hou van thrillers, detectives, fantasy, soms een roman maar absoluut geen science fitction.

mel
Alle soorten fictie. En soms ook non-fictie, maar dan wel over onderwerpen die te maken hebben met randwetenschappen.

Weirdo Wizzy
Mij ligt Fantasy/Avontuur het meest. Ik vind het mooi als een boek je helemaal meeneemt in een soort van 'fantasywereld'. En zodra ik klaar ben met lezen baal ik er even van dat het allemaal fictie is

avatar van Social_Mask
Ikzelf heb het juist helemaal niet zo met Fantasy. Meestal kan ik me er gewoon niks bij veel voorstellen. En dat terwijl ik toch best veel fantasy heb..

Zelf vind ik, net als bij films, thrillers en psychologische boeken erg interessant.

Ontdekking van de Hemel vond ik ook een prachtig boek. Hier is op een prachtige wijze veel filosofie in verwerkt. Dat boeit mij ook erg. Ik betrap me erop dat ik nog steeds na zit te denken over de Gouden Muur...

Dat is dus mijn smaak. Ik vind boeken waarvan je kunt leren erg leuk om te lezen. Met veel symboliek en waarin religie ook voorkomt. Dan niet in de zin van: God is alles etc. Maar waar ze verder op bepaalde geloven ingaan. Erg interessant, en kan ook goed van pas komen...ooit.

Favoriete genre.....

Historische fictie (met name de middeleeuwen), horror (met name de bloedzuigers verwant aan/geinspireerd door Dracula), fantasy (en sword & sorcery) en science fiction.

Nu is er nogal wat te vinden en er zijn legio immens populaire reeksen waar ik niet of nauwelijks interesse in heb, ook vaak omdat er al zoveel van is dat ik er geen beginnen aan vind. Of omdat ik onbewust meer naar nieuwe dingen kijk of zo.

avatar van angela
Ik lees vooral fantasy, maar het mag niet te overdreven zijn. en historische fictie. Ik beeld me graag in hoe de mensen vroeger leefden. ^^

Ik hou ook van series of trilogies, dan duurt het wat langer en is het verhaal niet direct gedaan.

Scribble
Ikzelf hou erg van Urban Fantasy zoals Vurt en The Wind-Up Bird Chronicle. Verder maakt het me eigenlijk niet zoveel uit welk genre een boek is. Ik let ook meestal gewoon op het plot en niet op het gerne.

Lang was het griezelboeken, nu zou ik het niet zo één, twee, drie weten..

Detective, fantasy ( Harry Potter en Darren Shan ) en thrillers.
Ook hou ik wel van series, zodat het verhaal niet in 1 ruk gedaan is.

avatar van Henricky
Mijn favoriete genre:
historische fictie
fantasy
en liefst iets met mythische wezens zoals draken

avatar van Arkan
Eigenlijk lees ik bijna alles graag.

Maar mijn uiteindelijke voorkeuren gaan toch naar het genre van detective, spionage, drama, en roman, ook wel de historische roman.

avatar van John Frusciante
Humoristisch ,Thrillers, detectives

avatar van Marcel
Alles behalve fantasie.

avatar van BozeWolf
Fantasie, thrillers, horror, schoolboeken, avontuur

Gast
geplaatst: vandaag om 07:25 uur

geplaatst: vandaag om 07:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.