menu

De Bloedende Trein - Bob den Uyl (1980)

mijn stem
3,64 (7)
7 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Humoristisch

168 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

In deze vijf verhalen speelt reizen een belangrijke rol. Het lange titelverhaal gaat over een door reisbureau De Einder georganiseerde dagreis met geheime bestemming. De zo vrolijk begonnen tocht eindigt in een lugubere orgie. "Het onoverwinnelijke systeem" verslaat een reis langs de Côte d'Azur die eindigt op het vreemdelingenkerkhof van Menton. In "Schommelingen in het waarnemingsvermogen" wordt uiteengezet hoe grote, onbekende steden moeten worden benaderd en gewaardeerd. "De grote klap" is pure science fiction. De titel van het slotverhaal "Bekentenissen" dekt volledig de inhoud. Goed en sleche eigenschappen worden onbarmhartig blootgelegd.

zoeken in:
avatar van Zelva
Bericht verplaatst naar Bob den Uyl

avatar van Aazhyd
3,5
Het titelverhaal is op zich wel aardig, maar laat me toch wat onbevredigd achter (pun intended). "De grote klap" speelt in de toekomst en is nogal flauw. De andere verhalen zijn typisch Den Uyl en uitstekend.

garlic senior
Leuk openingsverhaal die inderdaad abrupt eindigde, waardoor toch enige teleurstelling ontstond. Maar verder zijn de meeste verhalen erg leuk, vooral de verhalen die gaan over de illusies die zich afspelen binnen de geest van Den Uyl vond ik erg komisch. Geniale plannen die uitdraaien op niets, kalenders die niet kloppen en meer van dat soort gein. Leuke humor, met een ietwat somber randje.

Niet alle verhalen waren geslaagd, er zaten ook een paar stukken tussen die gingen over steden en dat vond ik vrij saai. Dat is namelijk niet een thema dat me echt aanspreekt, maar het beschrijven van situaties op een leuke manier doet Den Uyl als de beste en daarom vind ik dit toch zeker een aangenaam boek om te lezen.

3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 19:30 uur

geplaatst: vandaag om 19:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.