menu

Eat, Pray, Love - Elizabeth Gilbert (2006)

Alternatieve titel: Eten, Bidden, Beminnen

mijn stem
3,20 (50)
50 stemmen

Engels
Autobiografisch / Reis

352 pagina's
Eerste druk: Viking Adult, New York (Verenigde Staten)

Op haar dertigste heeft Elizabeth Gilbert alles wat een hoogopgeleide, ambitieuze westerse vrouw zich kan wensen: een aardige man, een heerlijk huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig en tevreden te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Er volgt een scheiding, een hevige depressie en een mislukte liefde. En dan besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: ze zegt haar baan op en reist een jaar lang alleen de wereld rond. Ze bezoekt drie landen om verschillende aspecten van zichzelf tegen het licht te houden: Italië, waar de kunst van het genieten wordt hooggehouden; India, dat een bron van devotie en meditatie vormt en Indonesië, waar Elizabeth de balans zoekt tussen wereldse genoegens en spirituele diepgang.

zoeken in:
avatar van Wenniie
5,0
Een geweldig boek!
zeker de moeite waard, en het kan je helpen als er een relatie stuk is gelopen.
een vrouw die naar zichzelf zoekt door middel van een reis. Zelf ben ik niet zo gelovig, maar zelfs dat gedeelte van het boek vond ik super

avatar van Jolienepientje
3,0
Ik vond het boek bij vlagen leuk. Dat wil zeggen, ik vond het deel waarin ze in Italië verblijft leuk, het deel waarin ze in India verbleef niet leuk en het deel waarin ze in Indonesië verblijft matig. Ik geef het nog net een voldoende.

avatar van ~hanneke~~
3,5
Wordt verfilmd met Julia Roberts en Javier Bardem:

Eat, Pray, Love (2011) - imdb.com

avatar van 1966frank
0,5
Ik vond het boek niet veel aan. komt langzaam op gang.
Zelf vond ik de schrijf stijl ook niet prettig. al met al een traag en saai boek.

2,5
Ik vond het Italiaanse stuk leuk om te lezen en ook grappig, het stuk over India niet doorheen te komen saai en het stuk over Indonesië heerlijk herkenbaar, omdat ik ook als expat in Azië leef. Al met al kom ik uit op de helft... 2,5 ster dus.

3,0
Moeilijk om doorheen te komen, het mist vaart - spanning. Elizabeth Gilbert schrijft wel grappig, al ging haar humor me ook tegen staan. Het werd voorspelbaar "daar gaan we weer". Al met al een aardig boek. ik kan me voorstellen dat in dit geval de film eens meer aanspreekt dan het boek wat, voor mij, meestal het geval is.

avatar van Lalage
3,5
Het leest lekker vlot en ze heeft een heerlijk gevoel voor humor. Telkens als mijn belangstelling een beetje inzakt, komt Elizabeth wel weer een interessant persoon tegen. Ze ontmoet wijze mensen die rake opmerkingen maken over het leven, wat mij aan het denken zet.

Eten, bidden, beminnen – Elizabeth Gilbert | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

Gast
geplaatst: vandaag om 09:48 uur

geplaatst: vandaag om 09:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.