menu

Kommissæren - Sven Hazel (1984)

mijn stem
geen stemmen

Deens
Oorlog

292 pagina's
Eerste druk: Bellum, Kopenhagen (Denemarken)

Een Russische commissaris verbergt het grootste geheim uit de Tweede Wereldoorlog: voor 30 miljoen dollar aan Sovjet-goud ligt verstopt achter de Russische linies. Porta en de zijnen, moegestreden gedesillusioneerde Duitse soldaten, komen achter het geheim en zijn vastbesloten om hun deel te krijgen. Aangelokt door de belofte van het goud zijn ze andermaal bereid de Russische linies te trotseren en een gevaarlijke, bloedige tocht in het achterland te ondernemen..

zoeken in:
Dit is Sven Hassel zijn laatste roman, het werd niet in het Nederlands vertaald. Als ik het verhaal zo lees doet het me sterk denken aan de film 'Kelly's Heroes', waarin een groep Amerikaanse soldaten op zoek gaat naar een bank die goud herbergt, achter de Duitse linies. Op de omslag zien we Porta met zijn hoge, gele hoed.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:14 uur

geplaatst: vandaag om 15:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.