menu

The Retribution - Val McDermid (2011)

Alternatieve titels: Moment van Afscheid | Tony Hill & Carol Jordan #7

mijn stem
3,67 (3)
3 stemmen

Engels
Thriller

416 pagina's
Eerste druk: Little, Brown, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Er is één seriemoordenaar die bepalend is geweest voor het leven van profielschetser Tony Hill. Een die nog slechter is dan alle andere seriemoordenaars. Een die Hill het bloed in de aderen doet stollen: Jacko Vance. En nu is Jacko weer opgedoken, sluwer en verknipter dan ooit. Jarenlang heeft hij in de gevangenis gezeten, maar hij is er op ingenieuze wijze in geslaagd te ontsnappen. Hij heeft maar één doel: wraak nemen op Tony Hill en op alle anderen die hem indertijd te grazen hebben genomen – zoals inspecteur Carol Jordan. Tony Hill beseft dat Jacko op hen afkomt, maar weet niet waar en wanneer hij zal toeslaan….

zoeken in:
3,5
Dit boek gekocht bij een bekende drogisterij. Aangezien ik vrijwel nooit de achterflap lees, wist ik niet dat dit boek deel uitmaakt van een serie (mijn boek heeft een andere voorkant dan hierboven afgebeeld). Desondanks is het verhaal goed te volgen.
Een kijkje in het brein van een seriemoordenaar. En tevens van de profielschetser Tony Hill; dingen die gebeurt zijn in z'n verknipte leven waardoor hij zich kan inleven in een moordenaar.
Spannend en interigerend verhaal. Het einde vond ik eerst een beetje een anticlimax, maar toen ik het liet bezinken toch weer niet. Het moest zo zijn.
Denk dat ik maar eens op zoek ga naar de andere delen...

Gast
geplaatst: vandaag om 21:33 uur

geplaatst: vandaag om 21:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.