menu

Bazyliszek - Graham Masterton (2009)

Alternatieve titel: Basilisk

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Pools
Griezel

224 pagina's
Eerste druk: Rebis, Poznań (Polen)

Nathan Underhill werkt op het scherp van de snede met zijn stamcelonderzoek.: hij poogt mythologische wezens te recreëren als b.v. griffioenen en gargouilles met de bedoeling medische condities als Alzheimer en MS te kunnen genezen. Na vijf jaar onderzoek faalt echter zijn laatste experiment en raakt hij zijn fondsen kwijt. Maar wanneer zijn vrouw Grace, een arts, een oudere patiënt verliest onder ongewone omstandigheden, vermoedt Nathan dat iemand anders ook geprobeerd heeft mythologische hybrides te maken, en dat hem dat gelukt is. Nathan en Grace stellen een onderzoek in en ontdekken dat Dr. Zauber, eigenaar van het lokale bejaardentehuis, een van de gevaarlijkste wezens uit de Middeleeuwen tot leven heeft gebracht: een basilisk, die herhaaldelijk elk levend wezen kan doden door er slechts naar te kijken. Grace ontsnapt ternauwernood aan de dood, maar raakt in een coma. Nathan staat voor een dilemma: Grace voor eeuwig verliezen, of een onheilig verbond aangaan met Dr. Zauber om meer mythologische beesten te maken, ten koste van vele menselijke levens...

zoeken in:
avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
De eerste vraag die ik stelde toen ik aan dit boek begon was: hoe kun je nou mythologische wezens maken; waar haal je het materiaal vandaan van iets wat nooit bestaan heeft? Dat probleem werd heel simpel opgelost: ze hebben gewoon bestaan, en botten en schubben e.d. zijn gewoon voorhanden, dus met DNA is het wel te maken. Het probleem in dit boek was dat er toch iets miste. Er zijn twee wetenschappers mee bezig, en de een miste wat de ander wel had, en vice versa. Daaromheen ontwikkelde zich een goed verhaal, niet overdreven spannend, maar intrigerend genoeg.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:06 uur

geplaatst: vandaag om 02:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.