menu

Defiance: The Bielski Partisans - Nechama Tec (1993)

Alternatieve titels: De Gebroeders Bielski | Defiance

mijn stem
geen stemmen

Engels
Oorlog

308 pagina's
Eerste druk: Oxford University Press, New York (Verenigde Staten)

In de winter van 1941 worden de Joden in Oost-Europa met duizenden tegelijk de dood in gejaagd. Drie broers willen zich niet langer verschuilen en organiseren het enige gewapende Joodse verzet... Veteraan Tuvia ontdekt bij thuiskomst dat zijn broers Zus en Asael als enigen van hun familie een razzia overleefd hebben. Ze verbergen zich, samen met een klein groepje Joodse dorpelingen, in de Wit- Russische bossen. De charismatische Tuvia neemt de leiding over de groep en laat steeds meer Joodse families toe in het kamp, tot grote frustratie van Zus. De rivaliserende broers zullen, zeker met de strenge winter op komst, hun leiderschap en vertrouwen moeten tonen om de menselijke waardigheid te laten zegevieren…

zoeken in:
Uitermate indrukwekkend verhaal, wat ik ben gaan lezen n.a.v. de gelijknamige film. De film weet echter steeds te boeien, en word meeslepend en spannend gebracht. Het boek daarentegen is puur informatief, en is eigenlijk slechts een opsomming van feiten. De grote hoeveelheid oost-Eropesche namen kunnen ook als verwarrend worden ervaren. Uiteindelijk kostte het mij enige moeite om er doorheen te komen, maar het verhaal is geschiedkundig interessant genoeg om te lezen. De leider word in de film uiteraard veel een-dimensionaler neergezet, en van zijn smetteloze karakter blijft weinig over na het lezen van dit boek. Doet echter niets af aan wat hij heeft bereikt en Tuvia Bielski is een held maar wél een heel erg menselijke held.
Voor 2e wereldoorlog fanaten een geschikt boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:41 uur

geplaatst: vandaag om 13:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.