menu

Das Kind - Sebastian Fitzek (2008)

Alternatieve titel: De Wreker

mijn stem
3,88 (16)
16 stemmen

Duits
Thriller

400 pagina's
Eerste druk: Knaur, München (Duitsland)

Op een dag bekent de tienjarige Simon een moord aan advocaat Robert Stern - een moord die hij vijf jaar voor zijn geboorte pleegde. Stern staat voor een raadsel. Zijn verbazing slaat echter om in ontzetting als hij in de kelder die Simon hem beschreven heeft inderdaad de stoffelijke resten van een mens aantreft. Deze vondst is slechts het begin van een bizar avontuur. In zijn brievenbus vindt Stern een dvd met beelden van een tienjarig jongetje dat sprekend lijkt op zijn zoontje Felix, die kort na de geboorte is overleden. De voice-over op de dvd beveelt Stern om binnen een week alle moorden waarover Simon vertelt na te trekken, zonder de politie in te schakelen. Voldoet hij aan deze eis, dan zal hij Stern in contact brengen met Felix. Hiermee begint een gruweltocht door de schimmige onderwereld van Berlijn. Er komen smerige zaken aan het licht, zaken die Stern ondanks al zijn beroepservaring nooit voor mogelijk had gehouden. Wat is er destijds precies gebeurd op de kinderafdeling van het ziekenhuis waar Felix stierf?

zoeken in:
3,5
Inmiddels het derde boek van Sebastian Fitzek dat ik in korte tijd gelezen heb.

Het boek stelt in principe niet teleur: spanning staat wederom centraal en de neiging om door te blijven lezen wordt zoals in zijn eerste twee boeken effectief opgewekt door de korte hoofdstukken die steeds eindigen met een kleine cliff-hanger. Wat mij, als psycholoog in opleiding, zo bevalt aan de boeken van Fitzek is dat hij kennis uit de psychologie in zijn boeken verwerkt. Ik kan zien dat Fitzek zijn huiswerk goed heeft gedaan en vind het knap hoe hij de kennis die hij heeft opgedaan op een constructieve manier in zijn verhaal verwerkt. In Duitsland worden zijn boeken mijns inziens dan ook met recht "Psychothrillers" genoemd. Wat me minder bevalt is dat een groot deel van het plot van dit boek is opgehangen aan een parapsychologisch fenomeen, wat een bepaalde deel van de afsluiting van het verhaal ietwat ongeloofwaardig maakt. Wel worden alle losse eindjes op een nette manier aan elkaar geknoopt. Desalniettemin heeft Fitzek met dit boek weer een spannende thriller en een interessant verhaal afgeleverd.

Beter dan zijn tweede boek "De gijzeling", hoewel mijn favoriet tot nu toe nog steeds zijn debuut, "De therapie", blijft.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:18 uur

geplaatst: vandaag om 19:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.